10 tresors del patrimoni cultural immaterial de Catalunya i Andorra

La iniciativa s'emmarca dins les activitats de la ?Capital de la Cultura Catalana?

L’organització ?Capital de la Cultura Catalana?, en el marc de les seves activitats de divulgació i promoció cultural, va iniciar ahir la campanya D’elecció dels 10 tresors del patrimoni cultural immaterial de Catalunya i Andorra, amb la voluntat de promoure, divulgar, sensibilitzar i salvaguardar el ric patrimoni cultural immaterial català i andorrà.
El patrimoni immaterial es defineix, segons la Convenció per a la protecció del patrimoni immaterial de la Unesco, com els usos, representacions, expressions, coneixements i tècniques que les comunitats, els grups i, en alguns casos, els individus reconeixen com a part integrant del seu patrimoni cultural.

El patrimoni cultural immaterial es manifesta, essencialment, en els àmbits següents: tradicions i expressions orals; arts de L’espectacle, com ara la música tradicional, la dansa i el teatre; usos socials, rituals i actes festius; coneixements i usos relacionats amb la naturalesa i L’univers, i tècniques artesanals tradicionals.

Fins el 15 D’abril D’enguany qualsevol ciutadà, entitat o institució de Catalunya i Andorra pot fer propostes per a ser incloses com a candidat a convertir-se en algun dels 10 tresors del patrimoni cultural immaterial de Catalunya i Andorra. Posteriorment s’iniciaran les votacions.

En L’àmbit del patrimoni immaterial de la humanitat, la Unesco té una llista de noranta elements representatius D’arreu del món, entre els quals La Patum de Berga i el misteri D’Elx.

Etiquetes: