10 vins, 2 olis, 2 galetes, 1 poma, 4 anxoves, 5 arrossos, 5 foies i 2 fesols guardonats el segell de qualitat agroalimentari Girona Excel·lent

Un total de 31 productes han obtingut el segell Girona Excel·lent que promouen la Diputació de Girona i la Cambra de Comerç

Un total de 31 productes van obtenir el passat dimarts 14 d’octubre, el segell Girona Excel·lent que promouen la Diputació de Girona i la Cambra de Comerç, i que també compta amb la col·laboració de la Generalitat a Girona, per impulsar i difondre en l’àmbit estatal i internacional els productes agroalimentaris gironins d’alta qualitat. Del centenar de propostes que havien presentat les 40 empreses i productors en les tres categories a concurs (20 foies, arrossos -grup 1-, 35 pomes anxoves i galetes -grup 2- i 44 vins i olis -grup 3-), els guardonats són:

Grup 1: les varietats de fesols Gra petit i Setsetmanera, de l’Associació de Cultivadors de Fesols de Santa Pau; Fetge micuit d’ànec amb figues, fresc fetge micuit d’ànec amb tòfona i fetge de celler d’ànec fresc, de l’Ànec dels Pirineus SL i Paté de Foie Gras i Foie Gras celler Collverd, de Collverd Productes de l’Ànec SA i els arrossos bomba, carnaroci, i nembo d’Arròs l’Estany de Pals SLP i semillarg cristall II i integral de d’Arròs Molí de Pals (Arròs de Pals SL).

Grup 2: Anxoves en Sal i les Anxoves Premium. d’Anxoves de l’Escala; Anxoves en Salmorra, d’Anxoves Callol i Serrats i Anxoves Filet (100gr), d’Anxoves de Roses; poma Royal Gala, de la IG GraP Poma de Girona; galeta Organic Teules, de Trias Galetes-Biscuits SA i Caixa D’Ametllats (Galeta d’ametlla), de Galetes Camprodon SA -es premia una galeta en concret dins la caixa d’assortit de galetes birba. La casa Birba però elabora només una caixa anomenada Ametllats que conté aquesta galeta. Per tant, es considera que el segell Girona Excel·lent l’obtingui la caixa d’Ametllats).

Grup 3: vi Blanc dels Aspres 2013, del Celler Vinyes dels Aspres; Vd’O 6.11 2011., del Celler Vinyes d’Olivardots SL; Blanc de Gresa 2012, del Celler Vinyes d’Olivardots SL; Camí de Cormes 2010, del Celler Roig Parals; Suneus 2012, del Celler Av. Bodeguers; Finca Malaveïna 2010, del Grup Peralada, Vella Lola Negre 2013, del Celler Vella Lola, Bell-lloc Negre Jove 2013, de la Finca Bell-lloc, S’Alou 2011, de Vinyes dels Aspres i Torre de Capmany, del Celler Pere Guardiola; l’Oli de Pau, d’Empordàlia i Serraferran Oli d’Oliva Verga Extra, d’Oli de Ventalló.

El jurat, que comptava amb representants de tots els restaurants amb estrella Michelin de les comarques de Girona, així com un jurat tècnic vinculat als productes de cadascun d’ells ha estat exigent i selectiu i han deixat una vuitantena de productes fora del segell d’aquest 2015.

Els productes guanyadors es promocionaran nacionalment i internacional mitjançant el distintiu de qualitat agroalimentària “Girona Excel·lent”, que els guardonats podran lluir en la seva etiqueta. Per promoure els productes “Girona Excel·lent” en l’àmbit nacional i internacional també es redactarà un pla d’acció vinculat als xefs amb estrella Michelin de la demarcació.

Les primeres accions promocionals que es duran a terme són la presentació i promoció dels productes amb segell a la Fira Mercat de Mercats (Barcelona, 17, 18 i 19 d’octubre); Fira de Mostres (Girona, 31 d’octubre) i Fira de Sant Andreu (Torroella de Montgrí, 29 i 30 de novembre).