125è aniversari de Sherlock Holmes

Les biblioteques municipals de Girona ho celebren proposant el Viu L'estiu fent de el detectiu!

Les biblioteques municipals de Girona han preparat un seguit D’activitats sota el nom Viu L’estiu fent de detectiu! per tal de commemorar el 125è aniversari de Sherlock Holmes, el popular personatge creat per Sir Arthur Conan Doyle.

De les propostes pels petits detectius cal destacar un concurs D’enigmes que es podran resoldre setmanalment consultant el web de la biblioteca infantil i tallers de resolució D’enigmes a través de pistes i jocs de pistes dins la biblioteca. Per als detectius més grans, xerrades sobre criptografia, com la que es farà el 3 de juliol a la Biblioteca Just M. Casero; altres sobre com es realitza una investigació policial, el 13 de juliol a la Biblioteca Salvador Allende, i un concurs D’enigmes setmanals que es pot seguir al web de les biblioteques del municipi i a través del qual es pot arribar a guanyar un val de 50 euros en llibres. Finalment, durant tot L’estiu, les biblioteques exposaran una selecció de llibres de detectius per a infants i adults. 

El personatge de Sherlock Holmes, tot i la seva edat, ja que al 1887 se?n va publicar la primera novel·la, gaudeix de molt bona salut: pel·lícules D’acció, series de televisió amb una visió modernitzada dels personatges, reedició dels seus llibres, i fins i tot aventures en còmic que el situen en llocs com Barcelona, a més D’estudis sobre el personatge i sobre el seu autor. L’interès pel detectiu de Baker Street segueix més viu que mai. Per tot això, les biblioteques municipals han volgut retre un homenatge a un detectiu que ha aconseguit quelcom que no han assolit la majoria de detectius de ficció: que el percebem com un ésser que va existir realment.
Etiquetes: