129 anys de disseny gràfic

Exposició al Disseny Hub de Barcelona

El passat i el present del disseny gràfic, en forma d’exposició dels millors cartells, fins al 19 de febrer al Palau del Marquès de Lió
La col·lecció de cartells de Disseny Hub Barcelona és un fons obert des dels clàssics de la modernitat amb les creacions més contemporànies del disseny espanyol. Entre les noves incorporacions figuren cartells de dissenyadors reconeguts, com Josep Triadó, José Segrelles, Rafael de Penagos i Manolo Prieto. A aquest conjunt, cal afegir-hi més de 850 cartells, donació de dissenyadors actuals. La voluntat és que aquesta col·lecció es vagi enriquint amb noves aportacions que n?ampliïn el marc de referència, per conèixer millor el passat i el present del cartell i aprofundir en la seva potencialitat com a mitjà D’expressió en el món D’ara.

L’exposició presenta 146 cartells repartits en dos espais. El primer, de caràcter històric, reuneix el disseny gràfic espanyol des de 1880 a 1980. El segon, temàtic, aplega cartells des dels anys seixanta fins a les aportacions dels dissenyadors més joves, per funcions, característiques, gèneres, elements (color), components (tipografia, fotografia, il·lustració) i formats.

A L’hora de triar els cartells que integren aquesta galeria D’estudi, la comissària, Raquel Pelta, ha tingut en compte especialment L’interès que tenen des del punt de vista del disseny gràfic: el valor formal dels elements que els conformen,el caràcter innovador en el moment en què van ser creats i L’adequació entre forma i funció. Mitjançant les galeries D’estudi, Disseny Hub Barcelona anirà organitzant mostres periòdiques dels seus fons patrimonials. Tocadors/lavabos, exposició prevista per al juny que ve, proposarà una reflexió sobre L’evolució del mobiliari per arreglar-se i rentar-se.

En lloc de presentar les peces a partir D’una narració única, es permet al visitant accedir lliurement als cartells, situats en calaixeres temàtiques, i organitzar L’estada a la galeria en funció dels seus interessos, tal com succeeix en diversos grans museus dedicats a les arts decoratives i al disseny arreu del món.

Etiquetes:
,