12è Cicle de Jazz de l’Ametlla del Vallès

Omplirà de jazz de primer nivell els espais patrimonials del municipi

Redacció.- El Cicle de Jazz de l’Ametlla del Vallès, arriba a dotzena edició i tindrà lloc en diferents espais patrimonials del municipi.

Com a novetat d’enguany, no se celebrarà de manera consecutiva durant un sol cap de setmana com en anteriors edicions. Aquest transcorrerà durant pràcticament un mes amb una actuació setmanal. El tret de sortida serà el dissabte 3 de juny i es clourà el dissabte 1 de juliol.

Fidels als seus orígens i celebrant havent deixat les restriccions de les darreres edicions, des de direcció del cicle destaquen poder enguany recuperar els seus dos eixos principals.

En primer lloc, destaca la recuperació, després d’aquests anys de pandèmia, dels espais itinerants del patrimoni de l’Ametlla del Vallès permetent gaudir dels concerts de jazz a l’aire lliure.

En segon lloc, a part d’estrenes de nous treballs musicals, a la vegada, el Cicle Jazz de L’Ametlla del Vallès sigui una plataforma de suport i promoció de nous valors emergents en les diferents variants del món jazzístic. I en aquest darrer aspecte és segurament un dels elements que n’estan més orgullosos. Noms de la talla d’ Andrea Motis, Marco Mezquida, Manel Fortià, Rita Payés, Sey Sisters, Juan Antonio López Moya, Antonio Lizana o Eva Fernández, per citar-ne alguns ,van actuar-hi en alguna de les edicions anteriors sent joves promeses del gènere i ara s’han convertit en realitat del panorama jazzístic no només català sinó també internacionals.

El cicle estarà format per cinc concerts de grans intèrprets de l’escena jazzística. Els seus noms i dies d’actuació són :

Dissabte 3 de juny a les 20:00 hores a l’escenari Jardins de la Residència Millet Park, Manel Fortià amb el seu premiat darrer treball Despertar, Premi Enderrock 2023 a millor disc de jazz segons la crítica.

Dissabte 10 de juny a les 20:00 hores a l’escenari dels Jardins del CITA-Les  Voltes, el torn serà per grabu, l’aposta emergent d’aquesta edició, presentant Blast (U98) el seu EP de debut publicat a finals dels 2022 i on cada concert és una sessió de Live Session i loops.

Divendres 16 de juny a les 20:00 hores a Can Draper acollirà Caminos, el nou projecte d’un dels més destacats guitarristes del panorama flamenc,  Juan Gómez ‘Chicuelo’.

Dissabte 24 de juny a les 20:00h a Can Plantada, en format quintet, el músic cubà Pepe Rivero, un dels nous noms de l’escena jazzística internacional i la cantant eivissenca, Ángela Cervantes, presentaran el treball Olas y Arenas, el particular homenatge a la figura i el llegat a Sylvia Rexach (1922-1961), cantant, compositora, poetessa, guionista de comèdia, i sobretot molt avançada al seu temps i a qui no la van reconèixer el seu art fins a la seva mort.

Dissabte 1 de juliol a les 20:00h a la Plaça de l’Ajuntament, Momi Maiga i el seu disc de debut, Nio, serà el protagonista del concert de cloenda d’aquest 12 Cicle Jazz de l’Ametlla del Vallès.