Del 14 al 21 d'octubre arriba una nova edició del Festival Internacional de Pallassos de Cornellà – Memorial a Charlie Rivel, que enguany celebra la seva 18a edició

El Festival l’organitza l’Ajuntament de Cornellà i enguany celebra ja la seva 18a edció. El consistori fa una aposta clara per la cultura i en concret del món del pallasso, que ja s’ha convertit en un tret característic de la ciutat.

Redacció.-El Festival Internacional de Pallassos de Cornellà de Llobregat “Memorial Charlie Rivel” és un festival biennal que se celebra a Cornellà de Llobregat des de l’any 1984 i que té la missió de difondre la vessant sociocultural de les arts escèniques dels pallassos. Està reconegut com un dels més prestigiosos d’Europa i és un referent internacional.
Tindrà lloc del 14 al 21 d’octubre a molts espais de Cornellà de Llobregat i rebrà companyies d’aquí i d’arreu del món. Durant una setmana la ciutat de Cornellà serà conquerida pels reis de la comicitat.
Per aquesta nova edició el seu director artístic és Jordi Juanet “Boni”, qui agafa per segona vegada les regnes del festival. La primera va ser l’any 2010 en què va compartir la direcció artística amb Àlex Navarro. Jordi Juanet té una gran trajectòria com a artista de circ, especialista en malabars i monocicle, que va començar el 1982 realitzant espectacles de teatre-circ arreu del món formant el duo Boni & Caroli amb Ramon Muñoz “Caroli”. Es van separar l’any 2000, i va treballar en diferents espectacles en solitari i, també, conjuntament amb altres companyies de circ com La Família Ramírez o la companyia Elegants. Ha actuat en nombrosos països d’Europa, Amèrica, Àsia i Àfrica, i ha obtingut premis en diferents festivals i certàmens culturals.
Recentment, ha començat una nova aventura amb Dani Patilles i Miner Montell, Los Barlou, amb l’espectacle Set up que van estrenar el passat mes de juny al Festival Circ Cric. Del 2006 al 2010 va combinar l’activitat artística amb l’Associació de Professionals de Circ de Catalunya (APCC), de la qual va ser president. En el seu càrrec, Boni va impulsar la creació del “Pla Integral de Circ” per tal de defensar els drets del sector, així com la creació de la Central del Circ, centre d’assaig i creació de referència Internacional.
Festival Internacional de Pallassos de Cornellà – Memorial Charlie Rivel
El Festival va néixer per homenatjar el pallasso català Charlie Rivel i fer de Cornellà la ciutat dels pallassos amb espectacles a la Carpa principal, però també a les escoles, a les residències de gent gran i als espais públics amb l’objectiu de posar en valor la figura dels pallassos i pallasses i mostrar al públic l’ampli ventall de registres del llenguatge del clown: des dels pallassos de circ tradicional fins als muntatges més innovadors i experimentals passant per les actuacions al carrer.