15 espais, 20 espectacles i més de 50 actuacions conformen la tercera edició del circuit d’arts escèniques amateurs Espai A

La selecció d’espectacles de dansa, teatre, cant coral i formacions musicals recorrerà el territori català del febrer al maig de 2014

Un any més, la Federació d’Ateneus de Catalunya, organitza al costat del Moviment Coral Català, la Federació de Grups Amateurs de Teatre de Catalunya, la Federació Catalana de Societats Musicals i l’Agrupament d’Esbarts Dansaires impulsen el projecte Espai A, amb el suport de la Direcció General de Cultura Popular, Associacionisme i Acció Cultural del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya.
Un any més es presenta l’Espai A, un circuit d’arts escèniques amateurs creat el 2011 que uneix esforços de diversos agents culturals del país, amb el suport de la Direcció General de Cultura Popular, Associacionisme i Acció Culturals del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, coordinat per la Federació d’Ateneus de Catalunya i amb la col·laboració del Moviment Coral Català, la Federació de grups amateurs de teatre de Catalunya, la Federació Catalana de Societats Musicals i l’Agrupament d’Esbarts Dansaires.
Des de fa tres anys, Espai A genera un circuit estable per als espectacles amateurs. En aquesta tercera edició s’han superat les cinquanta actuacions que seran vistes durant els propers quatre mesos a una quinzena d’ateneus del país. Així, Espai A dota de contingut els Ateneus de Catalunya amb els espectacles seleccionats a partir de criteris de qualitat artística. A més, algunes de les propostes que formen part de la tercera edició d’Espai A formaran part de la programació de la 17a Fira Mediterrània de Manresa, que tindrà lloc del 9 al 12 d’octubre de 2014.
Enguany, els ateneus que formen part del projecte han pogut escollir entre vint espectacles diferents: cinc propostes corals (Cor Jove Sentmenat, Cor País Meu, Grup Vocal Zetzània, Actea, Ol’Green), cinc espectacles de dansa (Esbart Dansaire De Mollet, Esbart Egarenc, Esbart Sant Martí, Esbart Dansaire De Rubí, Grup Dansa Cor De Catalunya), sis grups de teatre (Amics de les Arts de Terrassa, Cia. Mala Fama “Els Carlins”, Filagarsa, Grup de Teatre del Centre de Llorenç del Penedès, Sotacabina Teatre, Tequatre) i quatre concerts de música (Agrupació Musical Pau Casals, Agrupació Musical Canareva, Banda del Prat, Banda Unió Musical de Tarragona).
El proper dijous dia 6 de febrer Espai A celebrarà una festa a la Fàbrica Moritz de Barcelona (21h) amb els grups seleccionats. La programació arranca el proper dissabte, 8 de febrer, a Figueres amb el concert Exili. Cançons en Escena del Cor País Meu. El diumenge 9 de febrer al Círcol Catòlic de Badalona es podrà gaudir de la Banda del Prat de Llobregat amb la seva Gran Nit dels Musicals, un repertori que anirà repassant els grans icones del teatre musical com Els Miserables o El Fantasma de l’Òpera.
Tota la programació ja es pot consultar a través de la pàgina web i es poden comprar entrades online (www.espaia.cat).