16 pobles participen Al Gironès Llegim!

Es realitzen 110 activitats de difusió de la lectura de febrer fins al dia abans de Sant Jordi

La vuitena edició de Al Gironès Llegim!, compta amb la participació de 16 pobles (15 ajuntaments), el Consorci de Normalització Lingüística i la coordinació del Consell Comarcal. En total són 110 activitats de difusió de la lectura de febrer fins al dia abans de Sant Jordi. Totes les activitats són gratuïtes i obertes a tothom.

Aquesta edició fa especial èmfasi amb els escriptors vinculats als municipis amb l’etiqueta “Autor/a km 0”. Les activitats amb aquesta etiqueta tindran com a protagonista autors vinculats al municipi que programa l’activitat. És a dir, autors que hi hagin nascut, viscut, treballat o que actualment hi resideixin, amb la voluntat de potenciar aquest vincle per apropar-nos als seus llibres.

Els objectius de Al Gironès Llegim!, són els de fomentar la creació i la difusió d’activitats de foment de la lectura; crear una xarxa d’ajuntaments que doni visibilitat més aquesta programació; i potenciar que el públic també participi en activitats d’altres municipis.

La lectura mereix una especial atenció per part de les administracions públiques que estan més a prop dels ciutadans; els ajuntaments, així com dels ens supralocals que treballen per oferir més eines als municipis. Des del Consell Comarcal es vol fer valdre i ajudar a dinamitzar aquesta iniciativa que cada any es posa a disposició de milers d’usuaris.

Actualment, estan programades 110 activitats, totes elles reflectides al web algironesllegim.cat, i als perfils de Twitter, Instagram i Facebook de Gironès Cultura. Una edició que compta amb sessions de contes infantils, clubs de lectura, conferències, caminades literàries, exposicions, representacions teatrals vinculades als llibres, recitals de poesia, tallers, jocs, padrins lectors, etc.

El conseller comarcal de Cultura del Consell Comarcal del Gironès, Àdam Bertran, destaca que “alguns ajuntaments no realitzaven accions de foment de la lectura abans de participar en aquest projecte, d’altres n’han creat de noves expressament gràcies a aquesta participació, i d’altres ja tenien un gran nombre d’accions que han aprofitat per afegir en aquesta xarxa”.

Cada edició s’inicia o finalitza amb un concert relacionat amb la literatura. La programació de Al Gironès Llegim!, d’enguany, culminarà el 28 d’abril amb el concert de cloenda a l’espai al Canal de Salt amb l’actuació de Joan Reig (Els Pets). El concert serà d’entrada gratuïta amb reserva prèvia.

Pobles i espais:

 1. Aiguaviva – Local Cultural Ca la Neus, Centre Polivalent La Torrentera
 2. Bescanó – Biblioteca Josep Fontbernat
 3. Bordils – Casal del Poble
 4. Campllong – Local Social
 5. Cassà de la Selva – Biblioteca Auditori Sala Galà
 6. Celrà – Biblioteca de Celrà
 7. Flaçà – Punt de lectura del casal
 8. Fornells de la Selva – Biblioteca de la Sitja
 9. Llagostera – Sala Polivalent del Centre, Biblioteca Julià Cutiller
 10. Madremanya
 11. Medinyà – Aula de lectura Modest Prats
 12. Quart – Biblioteca Miquel Pairolí
 13. Salt – Biblioteca Iu Bohigas
 14. Sant Gregori – Biblioteca Miquel Martí i Pol
 15. Sant Julià de Ramis – Biblioteca Municipal Neus Català
 16. Sarrià de Ter – Biblioteca Emília Xargay
 17. Vilablareix – Can Gruart
 18. Servei Comarcal de Català del Gironès
 19. Consell Comarcal del Gironès

 

Impulsa:

Etiquetes: