18 de maig, Dia Internacional dels Museus

Durant tot el cap de setmana tots els museus del món celebren la diada amb L'organització D'activitats per donar conèixer aquests equipaments culturals

El Consell Internacional del Museus (ICOM) ha anunciat que aquest any el Dia Internacional dels Museus se celebrarà amb el lema de ?Els museus, agents del canvi social i el desenvolupament’.
Amb aquest tema el Consell Internacional dels Museus (ICOM) proposa una reflexió sobre els museus com a agents del canvi social i el desenvolupament. L’ICOM té la convicció que el dia 18 de maig hi haurà la més gran mobilització internacional de museus de tots els temps.
L’any 2007 van participar al Dia Internacional dels Museus més de 20.000 institucions museístiques de 70 estats, duent a terme activitats, establint associacions per tal de cooperar, i organitzant esdeveniments al voltant del tema ?Museus i patrimoni universaL’. Aquest any, per fer notar millor els canvis de les nostres societats i les seves diferents formes de desenvolupament, L’ICOM ha convidat a la comunitat internacional de museus D’Àfrica, Nord-amèrica, Amèrica Llatina, Àsia i el Pacífic, i Europa, a dur a terme activitats innovadores en les seves respectives institucions al voltant del tema proposat, i a mobilitzar-se conjuntament en L’univers virtual per tal de celebrar el Dia Internacional dels Museus.
Una de les activitats més rellevants, en aquesta línia, serà la que oferirà el Museu Tech de Califòrnia, als Estats Units. Aquest museu ?que el 18 maig serà hoste de l’ICOM- presentarà un simulacre D’instal·lacions i exposicions ubicades al Silicon Valley per mitjà de SECOND LIFE, la plataforma digital en tres dimensions creada per Linden Lab. Des dels museus del món real, els professionals museístics i el públic podran posar-se en contacte amb altres professionals, artistes i tota mena de persones ?residents’ en L’univers virtual, i tindran així la possibilitat de participar en la preparació col·lectiva D’exposicions en el Museu Tech a través de SECOND LIFE.
Sobre això, la presidenta de L’ICOM, Alissandra Cummins, ha dit que ?els països en vies de desenvolupament sofreixen les conseqüències de L’anomenat trencament digital. Amb motiu del Dia Internacional dels Museus, L’ICOM vol mostrar com els museus poden contribuir a superar les diferències digitals entre ambdós móns gràcies a una interacció creativa entre els professionals dels museus’.

Etiquetes: