Festival de contes a Tiurana, de nou una diada de conte en una vila de conte

La 4ª edició del Festival de Contes a Tiurana, que tindrà lloc el proper diumenge 2 de juny, convertirà un any més la vila en un indret per viure una jornada de conte.

 
El Festival és una iniciativa de l’Ajuntament de Tiurana i deParis Edicions que va néixer el 2010 com a aposta per la cultura popular i literària del país. La seva finalitat és omplir de màgia tot el municipi i donar a conèixer la història de conte que ha viscut Tiurana. Una vila que va haver d’abandonar-se el 1999 per permetre la inundació del pantà de Rialb i que a dia d’avui, li dóna vida la mateixa aigua que un dia la va ofegar.
 
El Festival es dirigeix a tots els públics, adults i infants, que tinguin ganes de gaudir d’històries narrades i representades, ells esdevindran els vertaders protagonistes de la jornada i faran que un any més, Tiurana, es converteixi en el centre neuràlgic dels contes fantàstics i històrics.
L’edició d’enguany  s’iniciarà a les 11 hores, amb la inauguració del Festival a càrrec de l’Il·lm. Alcalde de Tiurana, el Sr. Àngel Villarte. Tot seguit, en el marc de l’any Vallverdú es realitzarà un homenatge a l’autor que anirà a càrrec de Laura Pallejà.
Durant tot el dia, els infants podran participar en altres activitats com per exemple, un dibuix sobre el conte “La comtessa de Tiurana”, una narració que explica d’una manera imaginativa i divertida els motius pels quals els habitants de Tiurana van passar a viure del fons de la vall a dalt de la muntanya; també podran descobrir els enigmes impossibles amb Mertxe París i formar part de contes fantàstics.
A la tarda també tindrà lloc el lliurament de premis de la 2ª. Edició del Concurs de Contes Breus de Tiurana i es realitzarà un homenatge a Salvador Espriu. A més a més, durant tot el dia hi haurà el Mercat de Contes i visites guiades per donara a conèixer la història de Tiurana.
La jornada conclourà a les 19.15 hores amb l’actuació del grup musical Riot Van, una banda de Rock i Hard Rock d’Alcarràs (Lleida) que repassarà les millors cançons de Foo Fighters, AC/DC, Metallica i Nirvana, entre altres.
El Festival és una mostra més de la voluntat de tots els tiuranencs per continuar construint la història de conte del municipi, una història que no ha acabat, sinó que tot just comença per reiventar-se sempre fidel als seus orígens.