1979-1982. Les Guerres Èlfiques, a CaixaForum

Momu & No Es construeixen, a partir de L'humor i la ironia, un món situat entre la ficció i la realitat

La instal·lació de Momu & No Es es pot veure a L’Espai Montcada de CaixaForum BCN fins el 14 de setembre sota el títol 1979-1082: Les Guerres Èlfiques.
Comissariada per David Armengol i emmarcada dins el cicle Eufòria. Casos D’optimisme extrem, L’obra de Momu & No Es presenta un món fictici que es planteja com a real, una mirada innocent però carregada de dubtes sobre allò que ens envolta. Mitjançant una instal·lació que incorpora des del vídeo, la fotografia, el dibuix, L’escultura o el propi text, 1979-1982. Les Guerres Èlfiques recupera i reivindica un suposat fragment oblidat de la nostra memòria col·lectiva. Momu & No Es juguen amb aquest suposat oblit de la societat i proposen una sèrie de històries secundàries i experiències senzilles que, de forma fantasiosa i sobretot eufòrica, fan que L’espectador faci un exercici de recuperació històrica que li permet establir lligams entre el coneixement i la seva pròpia experiència.
Què va passar entre 1979 i 1982? En un període del qual, aparentment, coneixem els successos que el caracteritzaren, una sèrie D’esdeveniments bèl·lics D’escassa o nul·la visibilitat varen tenir lloc sense que en fóssim conscients. Aquestes batalles, mantingudes a L’oblit i despullades de tot rastre i testimoni, són recuperades ara pel duet D’artistes catalanes