1r Congrés de L’Associacionisme Cultural Català

Un espai de debat i de reflexió al voltant del fet associatiu

El dijous 2 D’octubre es va presentar el congrés al Saló de Cent de L’Ajuntament de Barcelona amb la presència de L’alcalde de la ciutat, Jordi Hereu i la participació del diputat de Cultura de la Diputació, José Manuel González Labrador.
Les activitats del 1r Congrés de L’Associacionisme Cultural Català es desenvoluparan el proper dissabte 4 D’octubre. Un congrés organitzat per L’Ens de Comunicació Associativa que té per objectiu convertir-se en un espai de debat i reflexió al voltant del fet associatiu, tot plantejant-me aspectes bàsics comuns i, per tant transversals a totes les associacions i moviments culturals.
La part acadèmica de la jornada L’inaugurarà el president de la Generalitat de Catalunya, José Montilla, tot seguit es procedirà a la presentació de diferents comunicacions i ponències D’àmbit a diferents espais i el Conseller de Cultura i Mitjans de Comunicació, Joan Manuel Tresserras i el director del Centre de Cultural Popular i Tradicional catalana, Ramon Fontdevila, presentaran les conclusions del congrés.
A les cinc de la tarda, a la plaça de la Catedral de Barcelona s’han organitzat diversos actes festius per a L’ocasió on es combinaran cercaviles, actuació de gegants, castellers i esbarts dansaires, també s’ha organitzat una ballada de sardanes i una concert coral. Es clouran els actes lúdics una actuació de Diables i un concert de La Carrau. Tot els actes de la tarda estaran presentats pels actors i actrius de la Federació de Grups Amateurs de Teatre de Catalunya.