200 nenes i nens celebren Sant Jordi al Museu d'Art de Girona amb l'espectacle 'El drac malcuat i Sant Jordi despistat' i unes visites a les sales del museu

Redacció.- El palau episcopal, seu del Museu d’Art de Girona, s’ha convertit enguany en l’escenari de l’espectacle “El drac malcuat i Sant Jordi despistat”, una curiosa versió del “valent cavaller de sant jordi” en què dracs, princeses i roses canvien el seus rols tradicionals. L’espectacle ha anat a càrrec del conta-contes David Planas, que ha acabat convertint els propis nens i nenes en protagonistes de la història.

Un total de dos-cents nens i nens de les escoles de primària de la ciutat de Girona que han respost a la convocatòria del museu han pogut gaudir d’aquest espectacle, que habitualment tenia lloc a les escales de Sant Domènec. El Museu d’Art (md’A) ha volgut així apropar els centres a la seva seu, per tal de convidar els nens i nenes a visitar les sales un cop finalitzat l’espectacle.

El propi equip del md’A, format per la directora, Carme Clusellas, i els tècnics del museu, Carme Martinell, Aurèlia Carbonell, Irene Forts i Toni Monturiol , s’ha convertit avui en guia dels alumnes de P3, P4 i P5 dels centres Escola Eixemenis, Escola Àgora, Escola Montjuïc. En nou torns diferents han recorregut les sales del museu buscant els elements característics de la celebració de Sant Jordi: el propi cavaller, els dracs, la princesa, i el llibre (han observat amb deteniment el Llibre del Martirologi, s. XII). La llar d’infants Sant Ramon Nonat també s’ha volgut sumar a la celebració al museu amb els més menuts de 2 anys, que han assistit a la visita amb el contacontes.