23 artistes de 8 països al Nits de Circ

4 funcions de circ a Besalú, de l’11 al 14 d’agost, i 6 dins la Ciutadella de Roses, del 17 al 22

Redacció.- Comencen a arribar a Besalú, els artistes internacionals que participen a l’espectacle i que a partir d’aquest dissabte assajaran en el circ a cel obert. Són necessaris 5 dies per a coordinar la música en viu dels set músics de la Paris Circus Orchestra amb els efectes de llum i so i cadascuna de les atraccions participants.

La producció de circ internacional a cel obert està generant una gran expectativa per la novetat del concepte que permetrà, entre d’altres, veure volar els trapezistes sota els estels.

NITS DE CIRC, la nova proposta de Circus Arts Foundation, la fundació cultural sense ànim de lucre amb seu al recent estrena Circusland, el Palau internacional de les Arts del Circ de Besalú. La fundació, que anualment produeix el Festival Internacional del Circ Elefant d’Or i el Gran Circ de Nadal, ambdós a Girona, s’estrena, ara amb NITS DE CIRC en el calendari estiuenc d’esdeveniments vinculats a les arts escèniques.

NITS DE CIRC reunirà 23 artistes arribats de 8 països en 8 atraccions: trapezistes amb el temerari triple salt mortal (els 5 Flying Martini d’Itàlia), les dues millors malabaristes femenines del món (la francesa Françoise Rochais i l’antipodista italiana Selyna Bogino), campions de freestyle (la bicicleta BMX de Jonathan Rossi d’Itàlia), còmics damunt el llit elàstic (Max Weldy de França), genis de l’humor sense paraules (el belga Elastic), vols amb les cintes aèries a 8 metres del terra (la catalana Viviana) i acròbates de força inversemblant (el White Gotik Quartet d’Ucraïna).