274 curtmetratges opten a ser seleccionats per a la secció oficial del Festival Curt.doc 2012

El Festival Internacional de Curtmetratge Documental de Vidreres tanca el seu període de recepció registrant la més alta participació de totes les seves cinc edicions

274 curtmetratges documentals optaran a participar a la secció oficial del V Festival Internacional de Curtmetratge Documental de Vidreres. Curt.doc 2012. La xifra supera amb 73 els curtmetratges inscrits en L’edició de 2011.

Els 274 documentals procedeixen de 37 països diferents dels cinc continents. També es compta amb la participació de 32 treballs catalans i 45 de la resta de L’Estat espanyol. La comunicació de les obres seleccionades es farà abans del 19 de març de 2012 . El Festival atorgarà cinc premis: el de millor curt documental valorat en 1500 euros; el finalista valorat en 800; el millor curt català valorat en 800; a més d’un premi del públic i un premi jove, aquests sense valoració econòmica.

La direcció valora molt positivament la xifra de curtmetratges rebuts, una xifra que és la més alta de les cinc edicions. Aquests 274 curtmetratges suposen un augment de 73 curtmetratges respecte L’edició de 2011 i significa quadruplicar la quantitat de curtmetratges rebuts a la primera edició. Ha augmentat també la varietat geogràfica i el nombre de llengües parlades en els diferents treballs.

Tots aquests curtmetratges, molts D’ells inèdits al nostre país, seran ara sotmesos a un procés de selecció a on es valorarà, la seva qualitat, el tractament de la temàtica escollida i el risc artístic de cadascuna de les propostes. La selecció pretén buscar un cinema basat en materials reals que desafiï els antics paradigmes del reportatge com la objectivitat, la serietat del to i sobretot L’absència D’autoexpressió artística. Es busca una secció oficial que presenti les propostes més innovadores i avantguardistes del panorama internacional.

El Festival Curt.doc, L’únic Festival de Catalunya i de L’Estat espanyol dedicat exclusivament al curtmetratge documental, es portarà a terme el proper 14, 15 i 16 de juny de 2012 al Teatre Casino ?la Unió? de Vidreres.

El dia 14 de juny es realitzarà un cinefòrum documental que servirà com a acte de presentació del festival, el divendres 17 i el dissabte 18 de juny estaran dedicats a la secció oficial a concurs. El Curt.doc també realitzarà activitats educatives a les escoles Sant Iscle i Salvador Espriu i a L’Institut de Vidreres i diverses projeccions dels millors curtmetratges de la darrera edició a diverses localitats de les comarques de Girona.

Etiquetes:
, ,