La 2a edició del CREA, la festa del Districte Cultural de L'Hospitalet, explorarà els nous escenaris de la creativitat

Després de l'èxit de la primera edició torna el CREA, la festa del Districte Cultural de L'Hospitalet, amb l'objectiu d'aglutinar en un mateix dia i espai tot el teixit creatiu i artístic d'aquest districte tan singular de la ciutat.

Redacció.-La segona edició del CREA, la festa del Districte Cultural, tindrà lloc el divendres 28 de setembre al Centre Cultural Metropolità Tecla Sala de L’Hospitalet i serà una oportunitat per celebrar l’art i la creativitat que traspua aquest particular Districte de la ciutat.
La programació de la jornada, que tindrà lloc entre les 17 h i 00 h, estarà conformada per tot un seguit d’activitats al voltant de l’art, la gestió cultural i el coneixement. A més de xerrades, masterclass i taules rodones, la cita inclourà un market de disseny, espectacles en directe, sessions de dj i estands d’empreses que actualment formen part del Districte Cultural. Al market de disseny hi seran representades marques de moda, joieria editorial, serigrafia, art, il·lustració, pintura i art urbà, entre d’altres.
A continuació us fem un avançament de la programació:
TAULA RODONA: ‘El futur és avui: els nous escenaris de la creativitat’
La taula tractarà sobre els reptes de les indústries culturals, un sector que ha experimentat canvis estructurals en els últims anys.
Moderadora: Emma Quadrada
Ponents: Rosina Gómez-Baeza i Àngel Mestres.
Rosina Gómez-Baeza és gestora cultural. Entre 1986 i 2006 va ser directora d’ARCO. Posteriorment va ser directora fundadora de la 1a Bienal de Arte, Arquitectura y Paisaje de las Islas Canarias i presidenta del Instituto de Arte Contemporáneo IAC. Actualment és la presidenta de la Asociación para el Apoyo al Emprendimiento en las Industrias Culturales y Creativas i presidenta de FACTORIA CULTURAL, Vivero de Industrias Creativas, Matadero-Madrid des de 2014.
Àngel Mestres és el director general de Trànsit projectes, una organització de serveis culturals, socials i educatius que se centra en la gestió de serveis i recursos culturals de responsabilitat pública i privada, la consultoria i la planificació estratègica de projectes culturals. Mestres també és president del Centre d’Estudis i Projectes Socials i Coordinador Acadèmic del Màster en Gestió d’Institucions i Empreses Culturals de la Universitat de Barcelona.
Emma Quadrada és periodista i cursa el Màster de Gestió Cultural a la UOC. Ha treballat com a guionista, locutora i realitzadora de programes de televisió i ràdio a TV3, Televisió Espanyola, Betevé i Catalunya Ràdio. Actualment és directora del festival Movistar LITERNATURA, Premi Festival Artsy 2018 a l’emprenedoria cultural.
MASTERCLASS: ‘Explicar-ho per aconseguir-ho’
L’objectiu de la masterclass és recalcar la importància de fer arribar la cultura i la creativitat a l’audiència mitjançant un bon pla de comunicació.
Ponent: Chema Carrasco
Chema Carrasco és periodista. Ha format part del departament de premsa del Festival Sónardurant cinc edicions. Dirigeix el programa Preferències a RNE 4 i, des del 2012, compagina aquesta activitat amb la consultoria i formació en comunicació per a empreses tecnològiques i culturals.
MICROPRESENTACIONS DEL DISTRICTE CULTURAL: 
Al llarg de la jornada diferents col·lectius del Districte presentaran els seus projectes en format reduït de 15 minuts. Els projectes escollits per a presentar les seves propostes són: El Costurero Real, Espai Hybris, La Pinza, La Capitana, Village Underground, Fase, Lolo i Sozaku i Eat Street.