30è Festival Internacional de Música i Dansa de les Preses

L'espectacle DAD.EXE es presentarà a Ésdansa

Cesc Gelabert, Joan Serra, Montse Colomé i David Martínez són els autors de les coreografies de DAD.EXE (Dret a decidir, Executable), un espectacle interpretat per l’Esbart Joaquim Ruyra de Blanes i la Cobla Catalana dels Sons Essencials, que es presentarà en el festival de les Preses el dia 24 d’agost a les 22h. al recinte Ésdansa.

La direcció musical, en directe, és de Marcel Casellas i hi participen també el cantant Carles Belda i l’actor Francesc Orella. Produït per encàrrec de l’Agrupació d’Aplecs Sardanistes de les Comarques de Girona, DAD.EXE és una reflexió sobre la identitat dels Països Catalans, la independència  i la seva relació amb l’Estat espanyol, feta a través d’un llenguatge escènic renovat, adaptat al públic actual. 

El fonament de la música i la coreografia és del contrapàs, el ball pla, la rumba i la jota, però en el muntatge hi juga un paper determinant el jazz i la improvisació. El fil argumental s’inspira en textos d’autors com Salvador Espriu, Pere Quart, Joan Maragall i Miquel Martí i Pol, entre altres, així com alguns esdeveniments considerats històrics en les relacions entre els Països Catalans i l’Estat, com ara la Transició o la gran manifestació del juliol del 2010. DAD.EXE  s’ha estrenat a la present edició del Festival de la Porta Ferrada de Sant Feliu de Guíxols.

Etiquetes:
,