31 obres opten als Premis Casero

L’acte de lliurament es farà el divendres 30 d’octubre 2015, a les 20 hores

Un total de trenta-una obres optaran a guanyar la 35a edició del Premi de Novel·la Curta Just M. Casero, dotat amb 2.200 euros i la publicació a l’editorial Empúries. El jurat d’aquesta edició el formen Mita Casacuberta, Josep M. Fonalleras, Imma Merino, Vicenç Pagès i Eva Vázquez.

L’acte de lliurament es farà el divendres 30 d’octubre 2015, a les 20 hores, a la Sala La Planeta de Girona i comptarà amb un recital poètic de Toti Soler i Joan Massotkleiner dedicat a Raimon Llull, en el 700 aniversari de la seva mort.

Acompanyaran l’acte de lliurament del Premi Casero, un seguit de propostes complementàries literàries, com “Un aperitiu al Flore”, de Narcís Comadira, dedicat a Josep Carner, Mercè Rodoreda i Josep Pla; la presentació del monogràfic dedicat a la figura i l’obra de Miquel Pairolí de la revista El Procés; la lectura d’alguns dels propis poemes de Josep Domènech Ponsatí publicats al seu nou recull, El càcol; la projecció d’una biografia musicada de Manuel de Pedrolo i la conferència a càrrec d’Adelais de Pedrolo, la filla de l’escriptor homenatjat; i l’acte d’homenatge al poeta Ricard Creus. 

Les obres que opten als premis són “Ep, Manel!” Yehudà (psd.), “El Salt de l’aigua” de Frederic Mayol Ibáñez, “Verge en Gai Saber” d’Anna Carreras, “La Felicitat d’un pollastre a l’ast” de Marta F. Soldado (psd.), “Òrbites Perilloses” d’Espai net (psd.), “L’últim vampir”, d’Esteve Llitrà Virgili, “La Flama d’Or”, de Màrius Blàvia, “En Garp segons el món” d’Udeis (psd.), “Violent Ànimes” d’Ada Fuet (psd.), “Luxúria” de Rubrica (psd.), “L’ Absent”  de Pere Marín (psd.), “Genius Loci” de Jaume Planas, “Clara” de Jordi Ubach, “La Veu silenciada” de Mercè Carbó Bosch, “La Veu del Cyrano” de Gemma Sardà, “Incert Camí” d’Eduard Prats (psd.), “Carrer Carretes” de Jordi Quer, “Un retorn estrany” de Berta Goliu, “L’home que era un món de colors” de Josep Masanés, “Stop” de Meritxell Rodríguez Lavall, “Un dissabte qualsevol” de Lori Plana (psd.), “Blat” de J.P. (psd.), “La primera vegada” d’Arnau de Vallalta (psd.), “No tornaràs” d’Arnau Fernàndez (psd.), “La Reina del Mambo” de Josep M. Vidal, “El petit Rei” de Lluís Turon, “La necessitat d’un mur” de Carles Pérez Druguet, “Tota aquesta estridència” de Diana Sora (psd.), “Els mutilats” d’Albert Tarrés Canimas, “La veu del poble” de Joan Ramon Gironès Manich, i “19 adéus” de Marta Grau Repullo.