L’edició 2018 del Guardó Internacional Pau Casals ja té finalistes

L’audició final durant la qual s’escollirà el guanyador del Guardó se celebrarà el dilluns 26 de novembre

Redacció.- L’edició 2018 del Guardó Internacional Pau Casals per donar suport a joves violoncel·listes que organitza i atorga la Fundació Pau Casals (Premi Nacional de Cultura 2018) ja té finalistes. Els finalistes són: Amarilis Dueñas Castan (Valladolid), Lluc Pascual Sarret (Térmens, Lleida), Carla Conangla Oliveras (Sant Cugat del Vallés), Isabel García Castro (Toledo), Weng-Teng Chang (Taiwan, Xina), Johannes Gray (Chicago, EUA).
Els sis joves estudiants de violoncel han estat escollits entre les diverses de candidatures rebudes d’arreu del món que, des del passat 3 d’abril i fins al 15 de juliol d’aquest any, han sigut remeses a la Fundació. Els finalistes tenen fins a 22 anys d’edat, són estudiants de grau superior de violoncel o l’han aprovat ja, i provenen de països membres de la Unió Europea, Andorra, Puerto Rico i Uruguai (novetat d’aquest any), possible gràcies a un acord de col·laboració institucional amb el país llatinoamericà.
Igualment, per optar al Guardó, tots els candidats van haver de presentar el seu currículum acadèmic i artístic, un assaig personal expressant la seva motivació i un vídeo interpretant extractes de tres peces diferents per a violoncel sol.
El jurat d’aquesta edició està presidit per Marta Casals Istomin, vicepresidenta i cofundadora de la Fundació Pau Casals, i integrat per violoncel·listes de gran prestigi internacional: Marc Coppey, Alban Gerhardt, Frans Helmerson i Arnau Tomàs. Bernard Meillat, membre de la Comissió Assessora Internacional de la Fundació Pau Casals i director artístic del Festival Pau Casals, n’és el secretari.
Audició final i entrega del Guardó
L’audició final durant la qual s’escollirà el guanyador del Guardó se celebrarà el proper dilluns 26 de novembre a l’Escola Municipal de Música Pau Casals del Vendrell. Les audicions seran obertes i d’accés gratuït per a tots els públics i s’emetran en streaming.
Durant tot el matí i en una sessió oberta al públic, els aspirants al Guardó interpretaran durant 30 minuts peces de violoncel sol i d’altres amb acompanyament de piano davant del jurat. Acabades totes les interpretacions, serà el moment de la deliberació del jurat i de la posterior entrega dels premis.
El Guardó consta d’un assessorament musical als guanyadors per part de la Fundació Pau Casals i dels membres del jurat i de la promoció artística dels guardonats mitjançant la programació d’interpretacions en espais i ocasions singulars.
La dotació econòmica per el perfeccionament dels estudis del guardonat és de 18.000 euros i de 6.000 euros per a un possible accèssit. El jurat també pot atorgar algunes mencions d’honor als finalistes.
Guardó Internacional Pau Casals per a Joves Violoncel·listes
La Fundació Pau Casals, establerta per Pau i Marta Casals l’any 1972, va crear la Beca Pau Casals, l’any 1984. Al llarg d’aquests 34 anys, un nombre important de joves violoncel·listes de Catalunya i la resta d’Espanya, Andorra i el Sud de França hi han pogut participar i gairebé una cinquantena d’ells han rebut el suport de la Fundació. Amb la convocatòria del 2016, el Guardó va adquirir un caràcter internacional.