3a edició del ‘Sex Education Film Festival’ de Terrassa

Comptarà amb quaranta projeccions cinematogràfiques de format curt

Redacció.- ‘Sex Education Film Festival’ és el festival sobre educació sexual que del 6 a l’11 de febrer se celebrarà a Terrassa. Aquesta tercera edició comptarà amb quaranta projeccions cinematogràfiques de format curt dirigides tant a un públic adolescent com també adult que es podran veure al Cinema Catalunya.

La iniciativa va néixer de l’afany de dos amics, Nadia Gumà i Ivan Albacete, que gràcies a la seva experiència en el sector de la sexualitat i l’educació, van sentir la necessitat de divulgar sobre la importància de rebre una educació sexual adequada. Per posar en relleu que aquesta mancança educativa  era la causant de diversos problemes actuals, van decidir iniciar un festival que es convertís en un espai on compartir i comunicar de forma creativa sobre sexualitat.

La segona edició va tancar amb xifres d’èxit, celebrada el febrer de 2022, amb més de 220 curtmetratges rebuts, 2.300 assistents i la implicació de 16 centres educatius de Terrassa.

Entre els més de 250 curtmetratges rebuts per aquesta edició, se n’ha fet una tria de 40 que s’han dividit en les categories Teens i Adults. Amb una forta aposta pel talent femení, 28 dels curts són dirigits per dones, 10 per homes i 3 de direcció compartida, i diversos curts tracten temàtiques feministes. Entre els seleccionats trobem títols nacionals com Flores para Concha, de Mabel Lozano guanyadora el 2021 amb el Premi Goya a Millor Curtmetratge Documental, Magia negra amb Almudena Vázquez a la direcció i Coco Gacó i Pascual Laborda la interpretació o Tula de Bea de Silva, curtmetratge candidat als Premis Goya 2023 a Millor Curtmetratge de Ficció i qualificat pels Premis Oscar 2023.

Aquest any el festival també compta amb peces internacionals, com és el cas de la francesa Camille and I amb Jeanne Arenes, o els dos curts d’animació alemanys Make her dance i Ways to make love to her de Carolina Cruz.

Un jurat format per quatre professionals del sector, no només audiovisual, sinó també especialistes en sexologia i psicologia, escolliran dues peces, una de cada categoria, que seran premiades amb 500 €. Neus Ballús, Lionel S. Delgado, Cecilia Ce, i Júlia Colligon Simó són els noms dels quatre membres encarregats d’escollir els guardonats.
Un dels objectius del festival és consolidar l’esdeveniment com a referent a la ciutat, involucrant així diferents entitats i òrgans locals en la seva organització. És per aquest motiu que el cartell del festival ha estat seleccionat entre les propostes fetes pels alumnes de l’Escola d’Art i Disseny de Terrassa, on el disseny de l’estudiant Marcela Altet ha estat l’escollit.

El festival se celebrarà entre el dilluns 6 i el dissabte 11 de febrer a Terrassa i es desenvoluparà principalment al Cinema Catalunya. Els curts de la categoria Teens es projectaran durant 5 matins en sessions exclusives per escoles i els de la categoria Adults es projectaran durant 3 tardes de dijous a dissabte. La cloenda i lliurament de premis se celebrarà el dissabte 11 de febrer al Teatre Principal de Terrassa amb la presència regidora de cultura de l’Ajuntament de Terrassa, Rosa Boladeras i la presentació i estrena del film Diversex de Júlia Collignon.

Les entrades per les sessions d’Adults de dijous, divendres i dissabte ja estan a la venda al web del festival. A més el festival també es podrà seguir en línia a través de la plataforma Festhome.

‘Sex Education Film Festival’, compta amb el suport de l’Ajuntament de Terrassa, les regidories de Cultura, Gèneres, LGTBIQ+, Accessibilitat, Salut i Gent gran, el Cinema Catalunya i Amantis. Amantis oferirà un sorteig dijous 9 de febrer a la sessió Adults d’un pack eròtic i divendres 10 de febrer un taller previ sobre com crear benestar sexual i trencar mites de les joguines eròtiques amb la presència de la sexòloga, psicòloga i jurat de l’anterior edició del festival, Alba Povedano.