40 dones seran models per un dia i lluiran les creacions de Kima Guitart a Cadaqués.

La desfilada s’organitza amb motiu de l’inauguració de OKB a Cadaqués.

El proper dia 29 de juny tindrà lloc a Cadaqués una de les atípiques desfilades de l’artista catalana Kima Guitart que, en aquesta ocasió, es fa amb motiu de l’inauguració de la botiga d’Àngels Costa , OKB.
La relació entre Guitart i Costa comença tres anys enrere i ambdós comparteixen la mateixa filosofia.
Les creacions de Kima Guitart, fetes per dones de totes les edats i morfologies, són totes diferents i pintades a mà sobre seda natural. Busquen ser atemporals, fugir de tendències i colors de moda que porten a la uniformitat.
OKB és una botiga que ven una fusió de roba d’inspiració índia amb patronatge europeu d’artesans hindús i catalans, que treballen amb teixits d’alta gama com la seda o el “cashemere”. Els seus productes, com els que fa la Kima, fugen dels estàndards de la moda i senten bé a qualsevol dona.
La desfilada és atípica, tant per les creacions que es presenten com per les models que les llueixen. 40 dones de 17 a 80 anys esdevindran models per un dia. A aquestes dones, que o són de Cadaqués o tenen alguna vinculació amb el poble, se’ls hi ha adjudicat les creacions que hauran de lluir, i ho faran combinant-les amb els seus propis accessoris ( sabates, joies, etc), segons el seu estil. Són dones que jugaran a ser models alhora que reivindiquen la bellesa natural de la dona, al marge de l’edat, el pes o les pressions de la moda. A la passarel·la veurem dones de tot tipus i morfologies: altes, baixes, primes i no tan primes, grasses i no tan grasses. Dones reals.
La presentació de l’acte la farà el pintor i il·lustrador Perico Pastor, una persona amb una forta vinculació a Cadaqués, poble que va escollir com a escenari per realitzar la seva primera exposició individual al 1976.
És una desfilada lúdica que servirà com a presentació oficial de la recent inaugurada OKB, una botiga amb una personalitat molt propera a Cadaqués. A més a més s’aprofitarà la desfilada per anunciar que un percentatge de les vendes de les creacions de la Kima Guitart, que es realitzin al llarg de l’estiu, es destinarà a la Fundació Ared, que promou la inserció social i laboral de dones en risc d’exclusió social.
Les models seran voluntàries amb diferents professions i la idea és que siguin la cara de l’objectiu de la Fundació Ares: dones, procedents en la majoria dels casos de centres penitenciaris i serveis socials, que lluiten per una alternativa professional que els hi permeti una reinserció digna a la societat.

Etiquetes:
, ,