41 produccions audiovisuals relacionades amb la cultura del vi participen al Most Festival 2013

Com a acte de presentació del Most Festival, el 24 d'agost es projectarà la pel·lícula Barcelona, nit d'estiu amb diversos actors convidats

La tercera edició del Most, Penedès Festival Internacional de Cinema del Vi i el Cava, organitzat per Vinseum (Museu de les Cultures del Vi de Catalunya) i el Cine Club Vilafranca, es celebrarà al Penedès 7 al 10 de novembre de 2013 i oferirà una acurada selecció de les millors peces audiovisuals relacionades amb el món de la vinya, el vi i el cava. Així mateix, el festival brindarà pel bon cinema amb la projecció de pel·lícules de grans directors no estrenades comercialment i una bona selecció de curts. El festival tindrà com a centre neuràlgic Vilafranca del Penedès però s’escamparà també per tota la comarca, amb projeccions i activitats vinculada a l’univers vitivinícola, cinematogràfic i enoturístic.
La secció Collita 2013 ha rebut enguany 41 peces audiovisuals provinents de 16 països, entre ells Espanya, França, Canadà, Argentina, Mèxic, Estats Units, Anglaterra, Xile o Grècia, entre d’altres. Al llarg del mes d’agost, el Comitè de Selecció – format pels enòlegs Josep Ribas i Josep Anton Llaquet, les periodistes Trinitat Gilbert i Gemma Urgell i els productors audiovisuals de Centset– s’encarregarà de valorar el material i seleccionar les peces que conformaran la Secció Oficial.?El Jurat Oficial premiarà els millors treballs amb cinc guardons: Gran Premi del jurat (valorat en 1.000 euros), Premi al millor treball de ficció, Premi al millor treball documental, Premi Arrels i Premi Projecció internacional. El lliurament dels premis tindrà lloc el diumenge 10 de novembre, Dia Europeu de l’Enoturisme, en l’acte de cloenda del festival.
L’altra secció competitiva, la Mostra de Curtmetratges de Vilafranca, arriba a la seva 18ª edició amb un nou nom adaptat al concepte vínic, Brot. En aquest cas, la secció ha rebut 193 curts, provinents de tot l’Estat i de qualsevol temàtica i gènere. El Comitè de Selecció responsable d’aquesta secció està integrat pels membres de la Junta del Cine Club Vilafranca. Les millor produccions competiran pel Premi del Jurat i el Premi del Públic, valorats en 500 euros cadascun, així com per un nou premi creat enguany, el Premi del Jurat Jove.
Com a presentació del Most Festival, aquest 24 d’agost a les 10 del vespre tindrà lloc al Carrer La Font de Vilafranca del Penedès la projecció a l’aire lliure de Barcelona, nit d’estiu, una pel·lícula del director català Dani de la Orden que es presenta en un tour especial arreu de Catalunya abans de la seva estrena oficial en sales de cinema. En motiu de la inauguració del nou asfaltat del Carrer La Font, aquesta projecció, d’entrada lliure, anirà acompanyada per l’aparició d’actors convidats, així com pel mònoleg de Miki Esparbé. Organitzat conjuntament entre el Most Festival, Zig-Zag i la llibreria L’Odissea, l’activitat comptarà amb la col·laboració d’Estrella Damm i Cava Guilera, així com amb el suport dels comerciants del carrer La Font, l’Ajuntament de Vilafranca, la productora El Terrat i els Administradors de la Festa Major de Vilafranca. Al final de l’acte els espectadors podran gaudir d’una degustació de caves Guilera.