Judit Neddermann inaugura l’Strenes amb Aire

Dissabte els Buhos presentaran el seu nou directe

Redacció.- Les estrenes en directe dels nous discos de Judit Neddermann i Buhos, protagonitzen el primer cap de setmana de la novena edició del Festival Strenes, que s’allargarà fins al 2 de maig i que comptarà amb algunes de les presentacions en directe més esperades, com les estrenes dels nous discos d’Oques Grasses, La Casa Azul, Zoo, Clara Peya, La Pegatina o Andrea Motis.

Tot i haver estat una de les edicions més complicades de dissenyar per culpa de les constants restriccions i canvis vinculats a la situació de la pandèmia, la realitat és que l’Strenes comença amb prop del 90% de l’ocupació, cosa que demostra l’arrelament del festival a la ciutat de Girona i la importància que té el certamen tant pels artistes com pel públic. Ni més ni menys que divuit dels vint-i-nou concerts programats han exhaurit les entrades, un rècord de sold-outs absolut a dos dies de la inauguració.

Concretament, amb un aforament del 50% ja no queden entrades per Amaral, Judit Neddermann, Buhos, Joan Miquel Oliver, La Pegatina, Clara Peya, Ovidi 25 feat Toti Soler, Ginestà, Carmen 113 i Smoking Souls, els dobles passis de La Casa Azul, Oques Grasses, Stay Homas i Zoo…

L’aposta del festival pel talent emergent continua intacta, per això manté la secció “Talent Gironí” i la distinció del Premi Talent Gironí. Enguany hi actuaran quatre artistes emergents de les comarques gironines: David Busquets, Relat, Marta Pérez i Jordi Sarradell. També acollirà la presentació del nou disc de Carmen 113, guanyadors del Premi Talent Gironí 2018.

Tot i la restricció d’aforament s’han mantingut els concerts icònics a les Escales de la Catedral. La resta de programacions es faran a l’Auditori de Girona, al Teatre Municipal, a l’Auditori de la Mercè i a La Mirona.

L’Strenes també recupera el seu vessant solidari. El festival finançarà el projecte d’una entitat social de Girona escollida durant la Nit del Voluntariat, que es farà a la tardor. “La creació no es pot restringir ni confinar” Per segon any consecutiu l’organització del Festival Strenes es mostra ferma a la seva responsabilitat i al seu compromís amb els artistes, la indústria i els mitjans de comunicació que hi han apostat des de la primera edició, i manté la quantitat habitual de concerts programats amb una clara aposta pels creadors i creadores, en un moment absolutament clau.
El certamen gironí continuarà essent el pal de paller, el far que encoratgi festivals, festes majors i programacions que encara dubten si han de tirar endavant. És per tots aquests motius que l’Strenes 2021 ha creat el lema “La creació no es pot restringir ni confinar”.