43è Festival Internacional de música de Cadaqués: es Festival

L’edició d’enguany proposa una vintena d'actuacions en 16 dies, de pagament i gratuïtes, en diversos espais de la població

La 43a edició del Festival Internacional de Música de Cadaqués, que se celebrarà del 2 al 17 d’agost, proposa un total de 22 actuacions amb música cada dia (com a mínim un concert) i una gran varietat de propostes per a totes les franges d’edats en diferents espais de Cadaqués, adreçades, sobretot, a la gent que viu, estiueja o visita Cadaqués durant la primera quinzena d’agost. Un any més, el plantejament del festival és representar l’eclecticisme i l’amalgama de tendències que han enriquit aquesta cita, una de les més arrelades de la Costa Brava al llarg dels seus 43 anys d’història.

L’Església de Santa Maria de Cadaqués –on va néixer el festival als anys 70- serà el punt d’inici i de cloenda del festival i acollirà com a actuacions destacades, l’actuació d’Albert Guinovart i Miquel Bofill, amb motiu del 200 aniversari de la creació del saxofó. Els Solistes de l’Orquestra de Cadaqués; la formació Cantabile d’Hamburg, i un concert d’orgue, violí i flauta a  càrrec de Neil Cowley, i Pere i Clara Cowley. La cloenda del festival anirà a càrrec de Jordi Savall.

Un any més, a l’escenari de Sa Conca, un dels més encantadors de la Costa Brava, tindran lloc els concerts de major format: Texas, Blaumut, Toni Xuclà i Gemma Humet, Barcelona Gospel Messengers, Manel Fuentes i el Cor Geriona, són les propostes més destacades d’aquest espai.

Per la bona acollida, es repeteix l’escenari de Perafita-Celler Martin Faixó, amb un concert-degustació amb Eva Fernández & la Jazz Ensemble del Taller de Músics, amb Judit Neddermann, un dels valors emergents de l’escena jazzística i de la música negra de casa nostra, acompanyada d’una altra veu emergent.

El festival compta amb una gran varietat de propostes gratuïtes en diversos espais emblemàtics de la població, que s’ha dividit en tres escenaris: Portitxó, Portdoguer i Portlligat. El primer, destinat exclusivament a cançó d’autor, amb Meritxell Gené, Albert Solà i la mateixa Judit Neddermann. El segon dedicat a altres músiques amb Agustí Borrell Quartet, Toni Beiro i Pau Morales& JN Band, que combina pintura i música, i finalment,  Portilligat on es farà un concert en record del 25è aniversari de la mort de Salvador Dalí a càrrec del grup The Wave Ensemble.

El festival també se suma al centenari del naixement del poeta Joan Vinyoli, amb un recital poeticomusical anomenat Paraules com Brases, a càrrec de Llúsica Vives, amb música de Carles Beltran.

Entre els actes complementaris es farà un Taller de Gospel a càrrec de Ramón Espadalé, a l’Art i Joia, el mateix dia del concerts dels grups de Gospel, i també farem un taller de construcció d’instruments, adreçat al públic més jove.

Amb un pressupost reduït, d’acord amb el context social i econòmic, l’organització ha optimitzat recursos per mantenir un festival de qualitat i amb activitats per a tots els gustos i ha ajustat al màxim la relació qualitat preu en els espectacles de pagament. La proliferació dels concerts gratuïts és fruit del desig de l’Ajuntament de Cadaqués de fer arribar la cultura a totes les franges socials, sobretot les més castigades, i poder tenir un festival que miri cap a dins, per a Cadaqués.

L’aposta per l’eclecticisme i per la música de qualitat, tant de valors emergents com d’artistes reconeguts internacionalment, marcarà, un any més, la programació del Festival Internacional de Música de Cadaqués.