El festival LAVS’21, d’imatge, so i noves tecnologies torna a Mataró

Es faran retransmissions en vídeo a la web lavs.cat, i Mataró Audiovisual

Redacció.- LAVS / Laboratori d’Art Visual i Sonor, torna a Can Palauet els dies 28, 29 I 30 de Maig amb un programa que continua explorant la relació entre la imatge, el so i les noves tecnologies. Ho farà, com en la seva primera edició amb una proposta multidisciplinària pionera, en la que instal·lacions reactives, generatives i immersives, la música electrònica i el videoart aniran de la mà. Com l’any passat, LAVS es podrà seguir des de qualsevol indret del món a través de la plataforma de realitat virtual Sansar. A més es faran retransmissions en vídeo a la web lavs.cat, i Mataró Audiovisual (televisió, ràdio i internet). També es podran escoltar a lvr.fm, ràdio del festival.

En l’apartat musical cal destacar artistes que han participat en esdeveniments importants del nostre país (Sonar, Eufónic, Modular Day), i que han dut el seu directe a ciutats com Nova York, Berlín o Tòquio. És el cas de Nikka i Puntalaberinto en l’apartat més experimental, o els mataronins Delusions amb el seu tecno ballable. Els sintetitzadors estaran representats en les figures de Vibora Umbra, un artista que va sorprendre amb el seu EP de debut “You can run but you can’t hide” (Aiguamoll Records) i el debutant Penya-segat, que ens presentarà el seu synthwave minimalista. Dj Vizu participarà i tancarà el festival com a guanyador de la primera edició de LAVS Academy. Les projeccions aniran a càrrec dels vídeo creadors Oopaco, Cobb i Batista.

Les activitats paral·leles guanyen pes en el LAVS’21 amb les presentacions del festival Galaxy Network, de Jordi Muro (VRNRG), la projecció de tres videoclips experimentals de BLACKDLR, i la demostració del projecte de Realitat Virtual Sistema Solar produït per One Life. Aquest any el taller anirà a càrrec de Nikka, que ens explicarà que és i com crear un paisatge sonor.

Durant els tres dies que duri el festival es podrà visitar l’exposició d’instal·lacions a les sales de Can Palauet. The Smallest of Worlds de Uwe Brunner, Bettina Kadjar Lange i Joan Soler-Adillon, és una experiencia VR en què podrem descobrir aquells petits racons de les cases que han servit com espais de reflexió i quietud durant el confinament. Tecnologia Obsoleta: Rebuig Abandonat 0.2 de David Regañás i Joel Sánchez, és una instal·lació reactiva i generativa en la que es dóna nova vida a la tecnologia que hem deixat enrere. Sonovac de David Vellveí i Marcos Bernabé, explora la sonoritat més experimental a través d’algoritmes generatius i la petita peça Mov3 de Marcel Julió ens proposà una obra immersiva amb moviment reactiu i elements 3D.

LAVS tindrà presència als carrers de Mataró amb l’exposició Soportes y Algoritmos del fotògraf Victor Arín amb música d’Alex Rivera. Quatre fotografies originades a partir d’algoritmes que repassen antics formats físics de música. Un codi QR ens servirà per saber quin ha estat el procés creatiu de l’artista, i al mateix temps per escoltar la Banda Sonora composta per Rivera.

Entrada gratuïta / Aforament limitat

El festival LAVS està organitzat per Israel Parra, Marc Latorre i Raül Sala de LAVS / Laboratori d’Art Visual i Sonor, en estreta col·laboració amb el M | A | C, Aiguamoll Música, Productora Vibbra, VRNRG, Tecnocampus Mataró, La Casa de la Música de Mataró, Negoci Empresa Mataró, IES Santa Eulàlia i Mataró Audiovisual.