48 joves arriben a Barcelona pel Concurs Maria Canals

Els participants provenen de països tan diferents com ara Corea, França, la Xina, Uzbekistan, Rússia, Albània o Brasil

Un total de 48 joves D’arreu del món han arribat a Barcelona per participar a la branca de Trio ?violí, piano i violoncel- de la 55a Edició del Concurs Internacional de Música Maria Canals.
Les proves de Trio es van celebrar de L’11 al 14 de març al Palau de la Música Catalana i van comptar amb la participació de 16 trios. Ahir van començar les proves de la branca de Piano, que enguany compten amb 86 inscrits.

El jurat de la branca de Trio, presidit per Carlos Cebro, director artístic del concurs, està format 9 membres procedents de diversos països, D’entre els quals destaca la presència de E. Graubin (Letònia); P. Thiemann (Alemanya); A. Guinovart (Catalunya); Emmanuel Gaugue (França) i Marianne Granvig (Dinamarca).

El Maria Canals incrementa també aquest any la seva presència a Internet amb la creació del Maria Canals TV (www.mariacanals.org) que ofereix programació les 24 hores del dia, i un canal a You Tube (mariacanalsbarcelona).

El Concurs Maria Canals, pioner dels concursos de música a Espanya, va ser fundat L’any 1954 gràcies a L’empenta de Maria Canals i el seu marit, Rossend Llates, i a la coL’laboració de personalitats rellevants de la societat catalana. El 1958 es va convertir en el primer concurs espanyol acceptat per la Federació Mundial de Concursos Internacionals de Música, de qui va obtenir la llicència per organitzar a Barcelona les branques de piano, violí, violoncel, guitarra, música de cambra, flauta travessera, percussió i cant. El Maria Canals des del 1954 ha organitzat més de 110 branques en les quals han participat més de 7.000 joves intèrprets de 100 països dels 5 continents. Actualment és un dels concursos internacionals amb més tradició i treballa per consolidar-se com un dels concursos més prestigiosos del món.

Etiquetes: