5 + 5 | Una aproximació a l'art xinès contemporani

La Fundació Setba acull, fins al 30 d'abril, l'exposició 5 + 5. Un conjunt de peces originals de cinc artistes xineses i cinc de catalanes, elaborades sobre un mateix suport: el paper. Aquesta mostra, que després de Barcelona anirà a la Xina, és un diàleg entre orient i occident, sobre la força de les dones i la fragilitat del paper

Però més enllà d’apropar l’art xinès a casa nostra, 5+5 vol fer un gest d’aproximació a una cultura i un país cada cop més importants en l’escena política, econòmica i cultural internacional i que cada vegada té més presència a Catalunya i, sobretot, a Barcelona.
Els treballs delicats i a la vegada trencadors de les artistes xineses, posen de manifest una apertura d’aquesta societat, tradicional però alhora extremadament moderna i capdavantera, que es fa palesa també en el terreny artístic.
Un dels casos més interessants és el de l’obra de l’artista He Gurui, que presenta una sèrie de peces realitzades amb la tècnica antiquíssima de la perforació, però deixant enrere la tradició figurativa d’aquest art per apropar-se a l’abstracció a través de formes aparentment geomètriques.
Així, el proper 25 d’abril a les 18:30h i en el marc de la mostra, la Fundació Setba acollirà la conferència Punt de trobada: art contemporani xinès i català, a càrrec de Laia Manonelles, Doctora en Història de l’art especialista en art xinès contemporani i investigadora associada a SOAS (School of African and Asian Studies – Londres).

Etiquetes:
, , , ,