50 moments imprescindibles de la història de Catalunya de Jaume Clotet

Una crònica rigorosa i amena dels fets més importants que s'han esdevingut al nostre país des dels primers pobladors fins al dia d'avui

Com la de qualsevol altre país, la història de Catalunya està farcida d’esdeveniments que han marcat el seu passat i present, històries de triomfs i de derrotes, d’alegries i de desgràcies col·lectives que han anat modelant el que pot ser el nostre futur. Jaume Clotet al llibre editat per Columna, ha triat mig centenar d’aquests moments clau i ens els explica de manera senzilla i planera, però sense defugir-ne els aspectes més controvertits. Resseguint les històries des dels primers pobladors ibers fins a l’actual —i qui sap si transitori— estat autonòmic, aquest manual divulgatiu ens permet conèixer de manera resumida una història de molts i molts segles i entendre els motius pels quals ens trobem en aquesta cruïlla de destí ara per ara incert.

«Els catalans que ens han precedit han pres decisions encertades i errònies. A vegades s’han equivocat i d’altres no han tingut cap altra opció. […] És possible que ens hàgim equivocat moltes vegades, però també ho és que hem tingut molta mala sort. Catalunya està situada, geogràficament, en un indret on els errors es paguen caríssims.»