El 5è Fringe Festival omple del 26 al 29 de juliol Torroella de Montgrí i l'Estartit amb el millor talent musical emergent

La programació ofereix 18 concerts d'entrada gratuïta protagonitzats per una seixantena de joves músics seleccionats pels millors conservatoris i escoles de música d’Europa

Redacció.-El Fringe Festival de Torroella de Montgrí-L’Estartit, organitzat per Joventuts Musicals de Torroella de Montgrí i amb el suport de la Fundació Banc de Sabadell, omplirà per cinquè any consecutiu les dues poblacions empordaneses amb el millor talent musical emergent. Una seixantena d’intèrprets d’alguns dels millors conservatoris i escoles de música superiors interpretaran estils que van, des de la música clàssica al pop-rock, passant pel jazz, el blues, la música contemporània, el folk i la música fusió.
El Trio Da Vinci de Google, presentat per l’Escuela Superior de Música Reina Sofía de Madrid, obrirà el dijous 26 de juliol el 5è Fringe Festival de Torroella de Montgrí-L’Estartit a la Fundació Vila Casas amb un concert de música clàssica amb obres de Haydn, Turina i Martinu. El Palau Solterra-Fundació Vila Casas a Torroella de Montgrí, i la punta d’El Molinet, a l’Estartit, són aquest any els dos espais del Fringe. La Fundació Vila Casas acollirà els concerts de música clàssica i contemporània mentre que l’escenari d’El Molinet, on s’acaba de celebrar el Jazz Festival l’Estartit, els de jazz, pop-rock i folk. Divendres 27 de juliol estarà dedicat a concerts de jazz i diumenge 29 com a clausura del Fringe acollirà una programació de caràcter més festiu amb concerts de pop-rock i folk. Com en edicions anteriors, l’espai del Molinet a l’Estartit disposarà d’una oferta gastronòmica amb food trucks.
Com a espai de promoció i amb la finalitat d’oferir visibilitat als grups emergents, que pretén ser un dels pilars essencials del Fringe, Joventuts Musicals de Catalunya seleccionarà una de les propostes del Fringe 2018 per ser inclosa en el circuit de concerts de la Xarxa de Músiques a Catalunya de la temporada 2019-2020.
Els músics que participen en el 5è Fringe Festival de Torroella de Montgrí-L’Estartit han estat seleccionats pels conservatoris, escoles superiors de música i institucions que col·laboren amb la programació: l’Escola Superior de Música de Catalunya (ESMUC), el Taller de Músics, el Conservatori Superior del Liceu, l’Escuela Superior de Música Reina Sofía, el projecte social Cabal Musical, l’Instituto Nacional de la Juventud-INJUVE, el Conservatori Nacional Superior de Música i Dansa de París, la Guildhall School of Music and Drama de Londres i l’Hochschule für Musik Freiburg.