El 38è Festival Internacional de Música Pau Casals posa l’accent en els valors universals del Mestre de pau i democràcia

L’Auditori Pau Casals juntament amb l’Ajuntament del Vendrell i la col·laboració de la Fundació Pau Casals organitzen un any més una nova edició, la 38a,del Festival Internacional de Música Pau Casals, que tindrà llocentre el 13 i el 24 de juliol

Redacció.-El festival gira enguany entorn de la temàtica “Casals i la Primera Guerra Mundial: l’inici de la lluita per la pau i la democràcia”. Un cop més, vol reivindicar els valors universals de pau i democràcia que el mestre va deixar com a llegat a través de la seva obra. L’edició d’enguany, inclourà 8 concerts amb artistes tant de l’escena nacional com internacional.
El concert inaugural anirà a càrrec del tàndem format pels francesos Bruno Philippe, (Violoncel), Jerome Ducros (piano), Bertrand Lade (clarinet) i la soprano anglesa Nazan Fikret. Sota el títol “Beethoven i la gran escola romàntica alemanya!” interpretaran peces del compositor juntament amb altres de Schubert, Schumann i Brahms.
El seguirà l’anglès Steven Isserlis, un dels violoncel·listes més destacats del seu país, actuarà al Festival acompanyat de l’orquestra Simfònica Càmera Musicae i dirigits per Tomàs Grau, el seu director titular des de la fundació de la mateixa.
Repeteix al Festival la violinista Amandien Beyer, ja present en la seva programació en l’edició passada, acompanyada del seu conjunt Gli Incogniti. Interpretaran en el concert “La nostàlgia del segle de les llums” i peces de compositors com Couperin o Marais.