65 produccions a la secció oficial de Festival Internacional de Cinema en Català Costa Daurada

D’entre els llargmetratges, destaquen ‘La dona il·legal’, de Ramon Térmens; ‘La mort de Guillem’, de Carlos Marqués-Marcet

Redacció.- Un total de 65 produccions cinematogràfiques integren la Selecció Oficial de la tretzena edició del Festival Internacional de Cinema en Català Costa Daurada, que se celebrarà del 26 de setembre al 3 d’octubre a Roda de Berà. L’Associació FIC-CAT organitza aquest festival, de caràcter competitiu, que té el suport de la Direcció General de Política Lingüística del Departament de Cultura.
D’entre els llargmetratges, destaquen ‘La dona il·legal’, de Ramon Térmens; ‘La mort de Guillem’, de Carlos Marqués-Marcet; ‘L’ofrena’, de Ventura Durall; ‘Coses a fer abans de morir’, de Cristina Fernández Pintado i Miguel Llorens; ‘Terra de Telers’, de Joan Frank Charansonnet, i ‘Tocats pel foc’, de Santi Lapeira.
Pel que fa als documentals, s’estrenaran al Festival ‘Catalunya Nord, la llengua enyorada’, d’Eugeni Casanova i David Valls; ‘El cinema que no veiem’, de Marc Fàbregas; ‘El que fa segur el camí’, de Guiu Vallvé, Jana Vallvé i Clara Vallvé; ‘Ernest Lluch, lliure i atrevit’, de Josep Morell i Jordi Vilar; ‘Generació Kibbutz, d’Albert Abril, i ‘Raimon Panikkar, entre Orient i Occident’, de Carlota Casas.
El jurat determinarà les obres guanyadores que es donaran a conèixer durant la gala de cloenda, el dissabte 3 d’octubre. Durant aquest acte s’aplicaran les mesures higièniques, distàncies socials i protocols de seguretat que en aquell moment estiguin vigents.
L’Associació FIC-CAT forma part del Cens d’entitats de la llengua catalana des de l’any 2013.