
29 juny 2018 La 6ena temporada d’El Maldà fomenta la trobada de diferents gèneres escènics i dona suport a la creació amb veu de dona
El Maldà segueix donant prioritat a les companyies i aquesta temporada comptarà amb La Ràtzia, The Feliuettes, Cia. Nadine Gerspacher, Teatre Obligatori i La Ruta 40, entre d’altres.
Redacció.-Els Pirates Teatre celebren cinc anys al capdavant de la gestió del Maldà.”Històries de prop“, és el títol que segueix resumint el projecte d’aquesta sala que reuneix companyies amb projectes de petit format que combinen paraula, música i moviment. La programació per a la temporada 2018-19 convidarà a reflexionar sobre temes com les desigualtats de gènere, abusos de poder, identitat sexual, o les guerres.
“No volem deslligar la nostra programació dels temps convulsos que vivim i per això hem volgut que tinguessin una presència destacada els espectacles inquiets, espectacles vius que ens connecten amb el que vivim i que casen perfectament amb una sala on les històries es viuen a tocar“, ha resumit Adrià Aubert, membre de la companyia i director artístic de la sala.
La nova temporada d’El Maldà s’iniciarà el mes d’agost i comptarà amb 19 espectacles, dels quals 9 seran estrenes, i comptarà amb fins a sis companyies estables que presentaran els seus projectes de teatre i dansa. Així ho resumeix Marina Marcos, membre de la companyia i productora de la sala: “Gràcies a la complicitat de les companyies que presenten els seus projectes a El Maldà podem seguir augmentant el nombre d’estrenes que oferim al públic. El públic de la sala és cada vegada més fidel i ha entès perfectament el nostre compromís amb les companyies estables com a eina de creació. això és el que som, i això és el que volem fomentar en la nostra professió“.
Com en el cas d’Alícia Serrat, les dones són les protagonistes dels espectacles de creació que es podran veure aquesta temporada a El Maldà, amb propostes com Rastres_Argelers, d’Aina Huguet; La màquina de parlar, de Victòria Szpunberg; Ever after, un espectacle de teatre dansa de la Cia. Nadine Gerspacher; Barbes de balena, una creació d’Anna Maria Ricart, Mònica Bofill, Ariadna Cabiró, Núria Cuyàs, Laura López i Anna Romero, Akelarre, de lacia. The Feliuettes, entre d’altres.
D’altra banda, la línia de cabaret es reformula per passar a formar part d’una programació més estable, però sense perdre el seu caràcter. Així, trobarem algunes de les estrenes de la temporada, com el western Johnny & Vienna, de Llàtzer Garcia; Nadales., l’espectacle d’Iban Beltran, Carles Pedragosa i Josep Pedrals que vol trencar amb el Nadal més comercial, i Akelarre, el nou espectacle de The Feliuettes que completaran amb un equip artístic íntegrament format per dones.
A més de la programació de cabaret, teatre i dansa, la sala oferirà cicles ja habituals en la programació com: Maldà 1700 (cicle de música antiga i xocolata), el cicle de rondalles mallorquines Al cel ens vegem tots plegats i el festival Maldà Endansa.
L’equip del Maldà remarca el seu agraïment a tots aquells que fan possible que el projecte segueixi endavant amb tanta força: espectadors, col·laboradors, empreses patrocinadores, administració, propietat i, sobretot, a totes les companyies i col·lectius que els donen suport i als que han obert les portes d’aquesta sala del Palau de Maldà.