7a edició de DeltaChamber Music Festival a Terres de l’Ebre

Del 25 de juliol al 7 d’agost

Redacció.- Del 25 de juliol al 7 d’agost les Terres de l’Ebre tornaran a ser capital de la música de cambra amb la celebració de la 7a edició de DeltaChamber Music Festival. Una edició que es presenta amb moltes novetats, com ara l’ampliació a dues setmanes, l’oferta de música de cambra a més municipis com Ulldecona, Flix o Deltebre, la recuperació dels workshops i la creació del Programa Academy.

La nova edició proposa un repertori per deixar volar la imaginació amb Fantasia, una forma de composició del món de la música clàssica i de cambra marcat per un caràcter improvisatori, tal com es veurà en la trentena de concerts que s’oferiran entre els concerts centrals, els concerts individuals i els concerts DeltaChamber al Territori.

Louis Spohr, Robert Schumann, Wolfgang Amadeus Mozart… Són només alguns dels compositors del repertori escollit, que inclou un ampli ventall de composicions d’un gran virtuosisme que traslladarà als assistents a un món irreal, acolorit i melodiós. Un programa exquisit que anirà a càrrec d’un elenc d’11 músics de prestigi internacional, acompanyats de 5 joves músics que destaquen pel seu talent.

 

MÚSICA DE CAMBRA EN ESPAIS SINGULARS AMB MÚSICS DE RENOM NACIONAL I INTERNACIONAL
Aquesta edició el festival proposa un programa de 30 concerts distribuïts en 5 municipis de les Terres de l’Ebre. Amb seu principal a Amposta, el festival repeteix per segon any consecutiu a Tortosa i, per primera vegada, arribarà a Ulldecona, Flix i Deltebre com a part del projecte DeltaChamber al Territori, sent aquesta una iniciativa que pretén apropar la música de cambra d’alt nivell a diferents indrets del territori com ara l’Església de Santa Maria de Flix (un dels edificis més notables del municipi de la Ribera d’Ebre), la Finca de Bombita de Deltebre (en un maridatge de música, natura i pintoresca arquitectura), el Museu de Tortosa (un dels principals edificis modernistes i espai cultural de referència de la ciutat), o l’Orfeó Ulldeconenc (principal recinte cultural d’Ulldecona).

Per la seva banda, i després de l’èxit de les passades edicions, el format “un oient – un músic” tornarà a portar una vintena de concerts individuals a dos espais sorprenents: dilluns 1 d’agost, a la celòquia del Castell d’Amposta, recent recuperada i amb una ubicació privilegiada a la façana fluvial i el dimarts 2 d’agost, a l’Oficina Municipal de Turisme d’Ulldecona, un antic molí rehabilitat de principis del segle XX.

Pel que fa als icònics concerts centrals, aquests tindran lloc el 5 i 6 d’agost, al Museu de les Terres de l’Ebre a Amposta, espai que s’intervindrà amb el projecte que resulti guanyador del 4t Concurs d’Arquitectura Efímera que convoca el Col·legi d’Arquitectes de Catalunya Demarcació de l’Ebre. Com a novetat d’aquests concerts, cal destacar que l’acurada selecció del repertori s’acompanyarà amb la delicada actuació de l’ampostina Cristina Porres Mormeneo, primera ballarina de ballet del Royal Ballet Fehérvar, a Hongria.
Amb l’objectiu de donar veu als compositors del territori, el festival encarrega cada any una obra original o un arranjament a un compositor de les Terres de l’Ebre. La 7a edició del festival comptarà amb un arranjament sorpresa a càrrec del compositor rapitenc Antoni Josep Alburquerque i Subirats, qui ha compost música de cambra, cobla, orquestra i banda, rebent encàrrecs de prestigiosos solistes i grups de cambra de tot el món.

Un any més, la cita reuneix els millors músics nacionals i internacionals per viure una residència artística i musical a les Terres de l’Ebre, un procés de creació que té com a resultat el repertori cambrístic que després s’interpreta en els diferents concerts de forma única i exclusiva a escala mundial.

 

APOSTA PER LA FORMACIÓ MUSICAL

Des dels seus inicis, el festival ha impulsat la promoció del talent jove a través del Programa Young Talent, que dona l’oportunitat a joves músics del país a conviure i participar en els concerts centrals de música de cambra amb els solistes del festival, i amb les despeses de participació cobertes.

A més, amb la intenció de reforçar el seu compromís amb la formació dels joves talents, el festival crea un nou projecte pedagògic, el Programa Academy, en el qual els joves músics poden formar-se i conviure amb alguns dels solistes del festival, també amb les despeses de participació cobertes.

El dissabte, 30 de juliol, a La Lira Ampostina, a Amposta, es realitzarà l’audició per seleccionar els participants del Programa Young Talent i del Programa Academy 2023. Les inscripcions estaran obertes fins a l’11 de juliol, a les 15 h. Les bases i el formulari d’inscripció estan disponibles a la web.

 

WORKSHOPS

Després de dos anys on el format de festival va haver d’adaptar-se a la pandèmia, la 7a edició obre de nou la porta als workshops multidisciplinaris, d’entrada lliure i per a tots els públics. Les places són limitades i s’ha de realitzar inscripció prèvia enviant un correu a info@deltachambermusicfestival.com.

Per als workshops, el festival convida a experts d’altres disciplines que puguin enriquir la formació i salut de qualsevol músic, a l’hora que sumin i traslladin a les persones participants la importància de mantenir un cos sa a partir de la motivació com a motor per emprendre qualsevol activitat física. En aquest sentit, els tallers programats enguany són:

Dimarts 26 de juliol: “La motivació i la música amb perspectiva musicoterapèutica”, amb Romina Rótulo, musicoterapeuta i professora de sensibilització, iniciació, nivells elementals, cos i moviment a l’Escola Municipal de Música del Perelló.
Dijous 28 de juliol: “Mobilitat i prevenció de lesions-Fitnes”, amb Oscar Alexander Roldan Agudelo, CEO de Fitmewise i entrenador personal.