80 artistes arribats d’11 països al Festival Internacional del Circ Elefant d’Or

Del 17 al 22 de febrer a Girona

Redacció.- Després de l’edició especial celebrada el passat mes de juny al Pavelló municipal d’Esports de Girona-Fontajau amb una cinquantena d’atraccions arribades d’altres certàmens, per fi la situació epidemiològica permetrà celebrar el desè aniversari del Festival el proper mes de febrer en el format de la vuitena i novena edició: una gran carpa sense màstils plantada al camp de Mart de la Devesa i connectada al Palau de Fires, vestíbul gegant de l’esdeveniment.

El Festival de les primícies

Es presentaran més de 80 artistes arribats d’11 països en 24 atraccions inèdites a Europa. Destaquen importants grups acrobàtics de Rússia o Equador i noves disciplines mai presentades al Festival com la xarxa aèria o les anelles.

El Festival Internacional del Circ Elefant d’Or va néixer l’any 2012 amb la pretensió de presentar a cada edició més d’una vintena de les millors atraccions mai vistes en els circs europeus. En total més de 90 artistes d’una dotzena de països competiran en 24 atraccions inèdites a Europa davant d’un jurat internacional format per 15 importants directors i experts en circ vinguts de tot el món. Les dues semifinals (espectacles Blau i Vermell, totalment diferents) i la final (espectacle Or) es realitzaran en 16 representacions sota la Gran Carpa amb capacitat per 2.414 espectadors, plantada al Camp de Mart de La Devesa, al costat del Palau de Fires.

Per al desè aniversari s’ha comptat amb dos anys per la selecció de les atraccions participants: més temps que mai fins ara en la prospecció mundial a la recerca de l’excel·lència artística. Des que va finalitzar l’edició 2020, la direcció artística del Festival ha emprès la tasca de seleccionar 24 atraccions de primer nivell mai vistes dins la pista d’un circ a Europa occidental per tal de vestir els programes de les dues semifinals de la propera edició.

En aquesta ocasió no s’ha pogut assistir a d’altres festivals internacionals, cancel·lats per la pandèmia, i diàriament s’han visualitzat desenes de candidats via vídeo proporcionats tant per companyies estatals, com mànagers o artistes directament. Per a una cita tan especial com la que viurà el Festival pel febrer de 2022 els darrers mesos ens hem comunicat amb les direccions de les principals companyies estatals de circ al món que ja ens han confirmat que reservaran per a Girona les estrenes de les seves noves produccions.

En total es presenten, a sis setmanes del Festival,  21 de les 24 atraccions de la propera edició: es tracta de les noves atraccions del Gran Circ Bolshoi de Moscou, de la Companyia estatal de Circ de Rússia “Rosgoscyrk”, de la companyia Royal Circus de Gia Eradze, del Circ Nikulin de Moscou, del Circ de la República d’Udmurtia, del Circ Estatal d’Uzbekistan i de Kazakhstan a banda d’artistes independents arribats de Mongòlia, Xile, Argentina, Equador, Estats Units i Canadà. Procedents de Mèxic i Ucraïna, les tres darreres atraccions estan tancant els darrers aspectes de la seva contractació.