A l’abril arriba l’OFFF 2024, amb grans noms del món de la creativitat, l’art digital i el talent emergent

Celebrarà la seva 24a edició els dies 4, 5 i 6 d'abril a diversos espais del Disseny Hub Barcelona

Redacció.- L’OFFF, el Festival Internacional de Creativitat, Art i Disseny Digital de Barcelona celebra la seva 24a edició els dies 4, 5 i 6 d’abril a diversos espais del Disseny Hub Barcelona. El festival, amb l’objectiu de difondre i fomentar el talent creatiu, especialment en els camps del disseny i les arts digitals, ofereix tres jornades completes de conferències, tallers, masterclasses, mercat de disseny, networking i altres activitats expositives. Les entrades ja estan disponibles en la seva pàgina web.

L’OFFF 2024 presentarà un programa acuradament elaborat i carregat de sorpreses i propostes innovadores. Més de 70 ponents de renom internacional en els àmbits de la creativitat, el disseny, l’art visual i la cultura digital formaran part del cartell.

Destaquen la performance musical i pintura en viu del muralista Timothy Goodman; la conversa del coach creatiu Marko Pfann amb els artistes digitals Joshua Davis, BUCK, Vallée Duhamel i Stephy Fung sobre la navegació en la indústria creativa; les xerrades en viu del director d’art Stefan Sagmeister amb il·lustrador Ben Tallon; el performance del director queer David Wilson, amb un toc de cabaret; i la presentació en viu de l’artista 3D Sam Rolfes.

A més, enguany OFFF s’enfoca en la formació i difusió del talent emergent amb “The Next Us”, una plataforma que permet a joves creatius de les principals escoles de Catalunya presentar els seus projectes davant la comunitat internacional que es reuneix cada any al festival.

Enguany, l’OFFF compta amb el suport institucional de la Generalitat de Catalunya, l’Ajuntament de BarcelonaDisseny Hub Barcelona i els patrocinadors oficials: Adobe, MoritzHoudiniWix StudioSite of SitesAutomatticMonotypeZetafonts, Fail FastSOOT, MAXON i Merchery. Els col·laboradors d’enguany inclouen Montana ColorsTEXIA, DICENEA i Mirador Torre Glòries.

Adobe, Main Partner de l’OFFF, està preparant experiències impressionants per al públic del festival. Entre elles, s’inclou l’oportunitat d’explorar com Adobe està integrant de manera nativa la intel·ligència artificial generativa d’Adobe Firefly directament en aplicacions com Photoshop, Illustrator o Premiere, per a millorar els processos creatius a través de masterclasses gratuïtes. A més, els assistents tindran l’oportunitat de conèixer als artistes destacats cara a cara a Adobe Live i rebran revisions de les seves portfolis de mans de llegendes com Stefan Sagmeister, Baugasm, Buck, i molts més. A l’espai de l’Adobe Creativity Playground, els visitants del festival podran potenciar la seva creativitat, dissenyant tèxtils exclusius i compartint temps amb líders de la comunitat. Wix Studio oferirà un taller per a joves dissenyadors web sobre com presentar els seus projectes i fer un pitch durant el festival. Wix Playground presentarà Site of Sites, un destí essencial per a la inspiració en disseny web, un lloc virtual on els dissenyadors poden connectar, col·laborar, compartir i inspirar-se. Houdini presentarà una sèrie de xerrades Houdini Saturday Talks amb artistes convidats que compartiran alguns consells i trucs que utilitzen en el seu procés creatiu, seguits de sessions de preguntes i respostes. SOOT, un sistema d’arxius visuals, i Automattic, una empresa especialitzada en crear eines i serveis web, presentaran els seus productes en el Mercat OFFF. Així com Zetafonts, una fosa tipogràfica independent, que també oferirà una xerrada informativa dedicada a la tipografia. Fail Fast, l’agència de disseny digital de Barcelona, a més de la seva presència en el Mercat OFFF, organitzarà un taller que oferirà un recorregut a través d’una immersió sensorial en els vibrants carrers de la ciutat. Monotype i MAXON organitzaran workshops pràctics sobre disseny tipogràfic i trucs tècnics per a artistes i dissenyadors 3D.

Com és habitual, el festival brindarà accés gratuït a la Fun Zone als espais exteriors de Disseny Hub amb una oferta gastronòmica, cervesa Moritz, aigua NEA i transmissió en viu de les conferències.

Enguany, l’OFFF s’uneix a l’experiència del Mirador Torre Glòries, l’espectacular observatori 360è de Barcelona, situat a només uns passos del festival. En presentar la polsera de l’OFFF a la taquilla del Mirador, els assistents podran gaudir de les impressionants vistes del skyline de la ciutat des de 125 metres d’altura, per un preu reduït de 10€.

Campanya visual de OFFF 2024

La campanya creativa de l’OFFF 2024 porta per títol LIFFFE/FFFORMS. El concepte revela una família abstracta de formes vivents derivades dels sentiments i emocions que compartim en la nostra vida quotidiana com a persones creatives. La campanya és obra de ManvsMachine, responsables del concepte i l’execució creativa, i Resonate, que ha donat forma al disseny de so.

Destacats de l’OFFF 2024

L’OFFF continua sent l’esdeveniment líder que marca tendències, assumeix riscos i descobreix nous talents. Enguany, l’OFFF manté el seu compromís amb el talent emergent que sempre ha estat present en l’esdeveniment, oferint nous formats i recursos audiovisuals.

Espai “The Next Us” dedicat a nova generació de talents emergents (4-6 d’abril | CUB)
Com a novetat en aquesta edició, l’OFFF presenta “The Next Us”, un destacat programa que brinda visibilitat a la nova generació de talents emergents de les principals escoles de disseny de Barcelona. Per primera vegada, el nou espai anomenat CUB, inaugurat per Disseny Hub Barcelona, acollirà una selecció dels treballs més rellevants fets pels alumnes de centres educatius destacats de la ciutat com BAU, UPC (CTIM), La Salle, IDEP, Brother, Elisava, IED i ESDI. “The Next Us” ofereix una plataforma perquè aquests joves creatius presentin els seus projectes al públic, juntament amb sessions de presentació dirigides pels mateixos estudiants.

Espai de conversa amb l’avatar digital Noa (4-6 d’abril | Area de recepció de Disseny Hub Barcelona)
Per primera vegada a l’OFFF, els assistents podran interactuar amb Noa, un avatar digital creat per LOWKEYMOVES. Noa incorpora l’Intel·ligència Artificial conversacional, la qual cosa li permet mantenir converses naturals i respondre preguntes de manera autònoma i coherent. Concebuda com a amfitriona de l’exposició ‘Digital Impact’ a Barcelona (abril-agost 2023), aquesta actualització li proporciona a Noa el poder de la IA conservant la seva identitat original. Noa es converteix així en una ambaixadora versàtil capaç d’abordar consultes relacionades amb el disseny, la creativitat i l’art digital.

Inauguració: OFFF Opening Film by Studio Mals & Setreset Films (4 d’abril, 12.00 | Escenari ROOTS)
Studio Mals, amb base a Rotterdam, és un petit estudi apassionat per l’artesania. El seu equip, especialitzat en disseny d’escenografia, animació stop motion, cinema i fotografia, crea animacions i imatges a mà de manera nítida i acolorida. Setreset Films, també a Rotterdam i dirigit per l’artista i director holandès Koen Berkhout, s’enfoca en vídeos creatius, animacions i stop-motion. Tots dos estudis es van unir per a crear la pel·lícula d’obertura de l’OFFF Barcelona 2024.

Pintura en viu de Timothy Goodman (4 d’abril, 19.45 | Escenari ROOTS)
Timothy Goodman (Nova York) és dissenyador, il·lustrador, muralista i autor. El seu art i les seves paraules han poblat parets, edificis, embalatges, sabates, roba, llibres, portades de revistes i galeries de tot el món. El treball de Timothy sovint aborda temes com la salut mental, la virilitat, la raça, la política, el desamor i l’amor.

Live performance de Sam Rolfes (5 d’abril, 16.25 | Escenari ROOTS)
Explorant els límits entre la virtualitat i la realitat, Sam Rolfes (Nova York) atorga un nou significat a la realitat virtual. El seu art, encara que esotèric en teoria, resulta inquietantment familiar en la pràctica. Les animacions en 3D de Rolfes estan consagrades en refugis digitals, vagant pels paisatges distorsionats i els mons de forats de cuc de la seva creació. Amb un estil tan inventiu, el repertori de Rolfes compti amb noms com Lady Gaga, Danny Elfman i marques de renom com Nike i Adult Swim.

Conversa de Marko Pfann amb Joshua Davis, BUCK, Vallée Duhamel i Stephy Fung (5 d’abril, 16.40 | Escenari AND)
Marko, coach de creativitat, autor i conductor de “UNFOLDING: A Creative Podcast”, entrena a creatius en un enfocament humà per a vendes i màrqueting. A l’OFFF Marko presentarà un panell amb destacats convidats, com Joshua Davis i BUCK, juntament amb les estrelles emergents Stephy Fung i Vallée Duhamel.

Performance de David Wilson (5 d’abril, 19.45 | Escenari ROOTS)
David Wilson (Londres) és un director queer conegut pels seus vídeos musicals radicals i juganers. També treballa en comercials i realitat virtual. Combina animació i acció en viu per a crear obres úniques. Ha treballat amb artistes com Arctic Monkeys, David Guetta, Lady Gaga, Metronomy, i Tame Impala. Va rebre el premi al Millor Director als UK Music Vídeo Awards i una nominació al Grammy en 2015. Va ser un dels principals directors de la companyia de producció Colonel Blimp. El seu treball ha estat reconegut amb l’Or a Cannes i Eurobest.

Conferencia estil podcast / conversa en viu de Stefan Sagmeister amb Ben Tallon (5 d’abril, 18.45 | Escenari Roots)
Ben Tallon, il·lustrador, especialista en lettering a mà, autor i conductor del podcast The Creative Condition, participarà en una conversa en viu a l’OFFF amb el convidat especial Stefan Sagmeister. Sagmeister, un reconegut dissenyador gràfic i tipògraf nascut a Àustria i radicat als Estats Units, és famós per les seves innovadores portades d’àlbums, cartells i llibres, que han redefinit el paper dels dissenyadors gràfics. El seu treball inclou dissenys destacats per a The Rolling Stones, Pat Metheny, David Byrne i OK Go.

Main Titles de l’OFFF creats per Stuart Langfield (6 d’abril, 17.25 | Escenari ROOTS)
Stuart Langfield (el Regne Unit) és un cineasta les potents imatges del qual, personatges autèntics, mons intensificats i composicions acuradament emmarcades l’han portat a guanyar múltiples premis i a presentar les seves obres en festivals i esdeveniments de tot el món. El treball narratiu de Stuart sovint aborda amplis problemes socials dins de pel·lícules estilitzades, poètiques i centrades en els personatges. Al 2024, Stuart Langfield crearà els Main Titles de l’OFFF 2024.