A l'estiu… viu l'arqueologia al MNAT!

El Museu Nacional Arqueològic de Tarragona ofereix activitats per a nens i nenes d'entre 6 i 12 anys.

El programa comença amb l’activitat Fes d’arqueòleg! aquest dijous, 2 de juliol, en la qual es proposa fer d’arqueòlegs en una excavació fictícia reproduïda en un dels espais del Museu, amb materials reals,  es podrà experimentar els mètodes d’investigació arqueològica i aprendre a reconstruir la història al Museu Arqueològic (Plaça del Rei, 5).

El següent dijous, 9 de juliol hi haurà CSI a la Necròpolis!. A través de les pistes que van deixar els arqueòlegs que van excavar la Necròpolis Paleocristiana, es podrà descobrir els noms, les creences, les aficions i, fins i tot, l’aspecte físic d’alguns dels habitants de Tàrraco, que varen ser enterrats en aquest cementiri. Conèixer la vida, a través de la mort. Tot això al Museu i Necròpolis Paleocristians de Tarragona (av. Ramón y Cajal, 84).

Dijous, 16 de juliol, Descobrim la història sota l’aigua!, aquesta serà una activitat a l’exposició “Deltebre I. Història d’un naufragi”. Aprofitant aquesta exposició que narra la recuperació d’un vaixell anglès naufragat a les boques de l’Ebre durant la Guerra del Francès a Tarragona, es podran fer tasques d’excavació, recuperació, trasllat, tractament i restauració, es podrà conèixer un episodi del passat més recent al Museu Arqueològic

I finalment, l’últim dijous del mes de juliol hi haurà l’activitat Converteix-te en romà! Els participants hauràn de portar un retrat mida carnet com a romans i l’hauràn de col·locar a la ciutat de Tàrraco.  Amb tot, hauràn de decidir com els hagués agradat ser representats en època romana, com a ciutadà romà, com a divinitat, com a militar… Una activitat per conèixer l’ús i la importància de la imatge en el món romà. I aquesta última activitat tindrà lloc al Museu Arqueollògic

 

Per tal de participar-hi, caldrà una reserva prèvia al 977 251515 – 977 236209. (Subjecte a un mínim de reserves). L’hora de les activitats serà a les 10:30h.

Preus:

Activitat/persona 5€

2 activitats/persona 9€

3 activitats/persona 12 €

4  activitats/persona 15€.