a primera Missa funky per a cobla i trio elèctric obre el 3r cicle de música per a Cobla a L’Auditori

Una Missa funky. Aquesta és L’estrena destacada del concert inaugural del tercer Cicle de Música per a Cobla que coprodueixen L’Auditori de Barcelona i la Cobla Sant Jordi i que s’interpretarà per primera vegada aquest diumenge.

El compositor i tible solista de la Cobla Sant Jordi, Marc Timón, és L’encarregat D’assumir el repte. Per fer-ho, compta amb la complicitat de L’experimentat Joan Díaz Electric Trio. Díaz, de qui encara resulta recent el seu premiadíssim homenatge a Bill Evans We sing Bill Evans, retorna al funk i al ritme més punyent (com ja va fer amb la seva formació The Funklab) alternant el so de diversos teclats amb el piano, sense oblidar L’ús del vocoder i de la seva inseparable melòdica.

Sobre el perquè de L’escriptura D’aquesta Missa, Timón destaca: ?L’essència D’aquesta Missa funky en fu menor és la solemnitat, respecte i devoció però sense imposicions, ni amenaces, ni pors, ni peatges, ni encarcaraments formals; el que m?agrada és poder fer un ús completament lliure d’aquesta vida que ens ha estat concedida i convertir la Missa en una celebració d’aquest fet’.

La Missa funky, escrita per a Cobla, Trio elèctric i veu femenina i masculina (rols interpretats per Marian Barahona i Francesc Guillén, vocalista de la Fundación Tony Manero) centrarà la segona part del concert del proper diumenge. A la primera part, la Cobla Sant Jordi, sota la direcció de Marcel Sabaté, proposa L’audició de cinc obres D’autors contemporanis, alguns D’ells vinculats a la mateixa Cobla.

El 3r cicle de Música per a Cobla s’allargarà fins a finals de gener de 2011 i programa un total de 4 concerts. El proper tindrà lloc el dissabte, 6 de novembre (Memorial Joaquim Serra, concert a dues cobles amb estrenes de Víctor Cordero-Charles i Jesús Ventura); al mes de gener tindrà lloc la proposta ?La Cobla convida Pascal Comelade? ?diumenge, 16 de gener de 2011-, un concert a manera de retrospectiva de les obres de Comelade (1990-2010), inclosa una sardana de L’autor resident a Ceret i amb arranjaments per a cobla de Bernat Castillejo. Clourà el cicle la invitació al director de L’Orfeón Donostiarra, José Antonio Sainz Alfaro, el dissabte 29 de gener de 2011, en un concert que commemorarà el centenari del naixement del mestre Rafael Ferrer, sense oblidar clàssics del repertori, com la Rapsòdia per a piano i cobla de Manuel Oltra, amb un jove i prometedor solista, Carles Marigó.

El preu de les entrades D’aquests concerts és de 10 ? cadascuna (5 ? amb reducció), i de 36 ? L’abonament als 4 concerts (18 ?, reduïda).