A teatro con Eduardo, l'espectacle amb més nominacions a la 22a edició dels Premis Butaca

Dansa d’agost, Hamlet, Maria Estuard, Marits i Mullers, Només són dones i El público, les produccions nominades a millor muntatge teatral

Redacció.- Els Premis Butaca de Teatre de Catalunya han obert les seves votacions per tal de decidir quines han estat les millors produccions escèniques que s’han vist al nostre país la darrera temporada i als artistes nominats. Es pot votar a través de la seva web www.premisbutaca.cat, fins el proper dilluns 12 de desembre.

Per vuitè any consecutiu, aquests guardons es lliuraran a Barcelona. En aquesta ocasió, serà al Teatre Apolo (Avinguda del Paral·lel, 59), on el dilluns 19 de desembre a les 20:30h es farà la gala de lliurament, que cada any reuneix a la majoria de professionals del sector. Com a novetat d’enguany, els espectadors podran comprar entrades a 14€ per assistir a l’acte.

Enguany els guardons de teatre per excel·lència de Catalunya inclouen 20 categories: millor muntatge, petit format, direcció, espectacle per a públic familiar, espectacle de dansa, actor teatral, actriu teatral, actor de repartiment, actriu de repartiment, musical, actor de musical, actriu de musical, escenografia, il·luminació, vestuari, caracterització, so o espai sonor, text i composició musical, llista a la qual s’hi suma enguany la categoria d’altres disciplines, que guardonarà els espectacles multidisciplinaris i difícils de classificar.

En els propers dies l’organització donarà a conèixer el guardonat amb la Butaca Honorífica Anna Lizaran que es lliurarà a la mateixa gala.

Els nominats

El muntatge A teatro con Eduardo (Teatre Lliure), amb set nominacions, lidera el rànquing dels espectacles més nominats. Per sota es troben, amb cinc nominacions, Dansa d’agost (La Perla 29), El Público (TNC/Teatro de La Abadía), Molt soroll per no res (TNC) i 73 raons per deixar-te (Focus/Bitò Produccions).

Els nominats a millor muntatge teatral són Dansa d’agost (La Perla 29), Hamlet (Teatre Lliure), Maria Estuard (Teatre Lliure), Marits i Mullers (Heartbreak Hotel/Teatro de La Abadía/Trànsit Projectes/La Villarroel), Només són dones (FEI) i El Público (TNC/Teatro de La Abadía).

Els nominats a la millor direcció són Xavier Albertí per El professor Bernhardi, Lluís Pascual per A teatro con Eduardo, Carme Portaceli per Només són dones, Àlex Rigola per El Público, Pau Roca per Història i Ferran Utzet per Dansa d’agost.

Com a millor actor, estan nominats Andreu Benito per Marits i Mullers, Oriol Genís per Vespres de la Beata Verge, Lluís Homar per El professor Bernhardi, Ramon Madaula, per A teatro con Eduardo i Pol López per Hamlet. Pel que fa a les actrius, opten a millor paper protagonista Anna Alarcón per Psicosis de les 4.48, Mercè Arànega per Neus Català, un cel de plom, Sílvia Bel per Maria Estuard, Miriam Iscla per Dona no reeducable i Clara Segura per Conillet.

73 raons per deixar-te (Focus/Bitò Produccions), Molt soroll per no res (TNC), Oh my god Barcelona! (Associació Artdevellut), Shaking Shakespeare (Marina Marcos) i Sugar, ningú és perfecte (Som-hi films) estan nominats com a millor musical. I en la categoria de dansa, els nominats són El cinquè hivern (Cia. Mal pelo), In Somni (Kulbik Dance Company/Cobla Sant Jordi/Dj Mario Nieto), Vorònia (Cia. La Veronal) i Sinestesia (Iron Skulls Company).