Abel Folk porta al teatre una de les comèdies més aplaudides arreu del món

Aquesta trepidant comèAquesta trepidant comèdia, inspirada en la pel·lícula D'Alfred Hitchcock, arriba a Barcelona després D'anys D'èxit a més de cent ciutats de tot el món i de recollir reconeguts guardons

Assassinats, tirotejos, persecucions, un accident aeri, mafiosos, segrestos’ i una magnífica història D’amor. Aquest prodigiós còctel, elaborat amb la mesura justa de cada ingredient i en el qual tampoc hi falten grans dosis D’humor, es titula ‘Els 39 esglaons’ i arriba a Barcelona de la mà D’Abel Folk a la direcció i de quatre escollidíssims actors: Jordi Ríos, Mireia Portas, David Olivares i el mateix Folk. L’obra es troba ara mateix en fase D’assajos al Teatre Casal de Vallromanes i es podrà veure a partir del 5 de novembre a la sala Pepe Rubianes del Club Capitol de Barcelona. És, sens dubte, la comèdia que Barcelona estava esperant. Basada en la novel·la de John Buchan que va popularitzar el mestre Alfred Hitchcock en la versió cinematogràfica de L’any 1935 -precursora del gènere negre-, i en L’adaptació teatral de Patrick Barlow, es tracta D’una comèdia hilarant, de recursos senzills però molt efectiva.

Aquesta és la història de Richard Hanna, que es troba en un music-hall londinenc. De sobte se sent un tret i comença una baralla. En el rebombori, una noia espantada li demana si el pot acompanyar al seu apartament. Richard ho fa, però allà algú assassina la noia. Hanna ha de fugir perquè és acusat del crim, i a partir D’aquí es veu implicat en una complicada trama d’espionatge.
 

Quatre actors, cent personatges

El muntatge D’Abel Folk, que inclou el treball D’ombres de L’il·lusionista Sergi Buka, segueix la genial adaptació teatral que en el seu moment va idear Barlow: representar el que Hitchcock va dur al cinema però amb només quatre actors, que donen vida a més de cent personatges, i utilitzant els mínims recursos escenogràfics. Aquesta adaptació es va estrenar a Londres L’any 2006 i més tard ha arribat a Broadway (2007), París (2009), Madrid… de manera que s’ha representat o està encara en cartell en més de cent ciutats D’arreu del món. A més, L’obra ha rebut nombrosos premis, entre els quals hi destaquen el Laurence Olivier a Londres, 2 premis Tony (Nova York) i 2 premis Molière (París).

En paraules D’Abel Folk, director i responsable de L’adaptació catalana del muntatge,?és, probablement la millor comèdia dels últims anys a Londres, Nova York, París…, i ara ho serà també a Barcelona?. Es tracta D’un espectacle total que Folk ha volgut acostar ?a la nostra sensibilitat i al nostre sentit de L’humor, però conservant el que de genial té L’espectacle originaL’. I explica: ?Tot i que fa anys que teníem la intenció de produir aquest muntatge, no hem decidit tirar endavant la producció fins a tenir el grup D’actors i col·laboradors ideal per fer-lo en les millors condicions’. I per fi ha arribat el moment de gaudir a la capital catalana de la combinació magistral D’intriga, humor i amor D’aquesta trepidant història.

Etiquetes:
,