
27 maig 2013 Activitats al Monestir de Poblet: història, ciència, sostenibilitat i gastronomia
Unes propostes d’oci cultural que volen transmetre els valors de respecte cap a l’entorn natural i els preceptes de l'ordre
El Monestir de Poblet proposa conèixer el seu patrimoni des de noves perspectives. Unes propostes d’oci cultural que volen transmetre els valors de respecte cap a l’entorn natural, la llum (coneixement) i la bellesa presents als preceptes de l’ordre de Sant Benet a la qual forma part la comunitat del monestir.
En concret, són dues activitats que proposen passar un cap de setmana tranquil, sense presses, allotjats a l’Hostatgeria del monestir, gaudir de la seva gastronomia amb productes locals i visitar el complex històric. www.sternalia.com
El programa de El cel de Poblet s’inicia amb una copa de benvinguda al pati de l’Hostatgeria i una introducció a l’astronomia a càrrec del divulgador científic Alexandre Español. Després el sopar, pensat per als més exigents paladars amants de la bona cuina elaborada amb productes de proximitat. Quan ja sigui fosc, anirem a l’era del monestir per mirar el cel i conèixer les diferents constel·lacions que la nit ens ofereix, la mitologia associada a cada una d’elles i les seves diferents interpretacions al llarg de la història de les civilitzacions. Després de dormir a l’Hostatgeria i d’haver gaudit d’un bon esmorzar, l’activitat continuarà amb una visita guiada pel monestir o, per a aquells que ja l’hagin vist recentment, la possibilitat de passejar lliurement pels seus boscos i l’entorn de la Conca de Barberà (www.concadebarbera.info )
Sostenibilitat a Pobletés una activitat que proposa conèixer una altra dimensió del monestir declarat patrimoni de la humanitat per la UNESCO: com els monjos de Poblet gestionen de manera sostenible els recursos del monestir i el seu entorn. El mateix prior de la comunitat, Lluc Torcal, explicarà als participants les iniciatives mediambientals que realitzen al monestir i que els permet reduir considerablement el consum elèctric i d’aigua, no utilitzar sabó, i cultivar les seves verdures de forma ecològica, entre altres.