Acustiqueta, el festival familiar de l'acústica de Figueres

L’Acustiqueta celebra la seva tercera edició consolidada com el festival infantil de referència,amb un poder de convocatòria de 25.000 persones en la seva segona edició.

La fórmula basada en programar artistes de públic adult que han creat un espectaclefamiliar,a diferents escenaris urbans,combinada amb l’oferta museística de la ciutat de Figueres, i amb un espai de diversió permanent anomenat Espai Jocs, ha funcionat superant totes les expectatives,i ha servit de model per altres festivals, quehanincorporatseccions familiars. L’èxit i el prestigi que té l’Acustiqueta entre el sector empresarial, ha propiciat l’estrena de dos espectacles familiars molt especials. 

L’empresa creadora de Beatles For Kids estrena el 29 d’agost l’espectacle “We Are The World” del grup Moonwalkers, un tribut a Michael Jackson per nens. També s’estrena “Heavy per Xics”, una producció pròpia que pretén assolir l’èxit de la co-producció de l’any passat “Rolf&Flor”. Aquest nou espectacle pretén acostar la música rock als més petits de la mà de la direcció artística de Joanjo Bosk i d’un grup format per components provinents de bandes rock de prestigi com Zulo o Àspid entre d’altres. A banda de divendres i dissabte, enguany s’ha apostat fort pel diumenge, un dia eminentment familiar. Així doncs, diumenge 31 d’agost es podran viure els concertsde dos dels grups de públic familiar amb més poder de convocatòria: Macedònia i Diver-kids from Orquestra Di-versiones. 

La inauguració de l’Acustiqueta serà divendres 29 d’agost i constarà de la Festa final de Casals de l’Alt Empordà que convocarà prop d’un miler de nens i nenes. Hi haurà una cercavila i l’espectacle Reggae per Xics by The Penguins. En la seva tercera edició, les escoles de música de la ciutat tindran un paper rellevant.Per un costat,les dues corals infantils, la del col·legi Sant Pau i la de l’escola de la Flauta Màgica,participaran al concert de Macedònia. A més, a l’Espai Jocs es podrà assistir a classes en directe i representacions d’alumnes provinents de l’Escola de música Pep Ventura,de la Flauta Màgica i de la Nau Oliva i de Dance Me.