ACVIC acull les noves entregues dels seus cicles de ceràmica i fotoperiodisme

Amb Pep Madrenas i amb Adrià Costa i Toni Coromina respectivament

Redacció.- ACVIC Centre d’Arts Contemporànies acull aquest novembre les noves entregues dels seus cicles de ceràmica i de fotoperiodisme. El centre obrirà dijous 12 de novembre (19 h) l’exposició “La llum d’aigua i fang”, on Pep Madrenas representa a través de la seva ceràmica elements naturals com l’aigua, la terra, la llum i el mar. El centre també exhibirà una foto de gran format del fotoperiodista Adrià Costa acompanyada d’un text de l’escriptor i periodista Toni Coromina. Ambdues exposicions es podran visitar fins al 30 de desembre.
A “La llum d’aigua i fang”, el ceramista Pep Madrenas (Folgueroles, 1953) aconsegueix “evocar la matèria a través dels materials”, com explica l’arquitecte i artista Ferran Blancafort. La seva obra “tant quan treballa peces amb utilitat com peces independents, sense utilitat, artístiques, fuig del llenguatge visual per utilitzar el llenguatge de la percepció sensitiva”. Són “objectes que amb la seva quietud transmeten i aconsegueixen desviar-nos del nostre camí per poder acostar-nos-hi i sentir-los.”, afegeix.
El centre també estrena el cinquè capítol del cicle de fotoperiodisme “Relats fotogràfics” amb una imatge de gran format del fotògraf Adrià Costa (Vic, 1978), que treballa a naciodigital.cat, captada a la tradicional Zombie Walk que s’organitza en el marc del Festival Internacional de Cinema Fantàstic de Sitges. La foto ha inspirat un text de l’escriptor i periodista Toni Coromina (Vic, 1955) en què planteja un debat sobre el bé i el mal i la naturalesa humana.
Frederic Amat, per partida doble a Vic
L’obra de Frederic Amat, que fins al 30 de desembre es pot veure a ACVIC a “Espai Llibres”, exposició dedicada a la seva escriptura poética i llibres d’artista, tindrà presència per partida doble a Vic. Properament L’albergueria (carrer de l’Albergueria, 1 Vic) acollirà una exposició de l’artista, amb obra creada expressament per aquest espai.