ACVIC descobreix el món del collage amb el dissenyador Albert Cano

I presenta un nou capítol de la sèrie "Relats fotogràfics" amb Toni Carrasco i Carles Dachs

Redacció.- Nova doble proposta d’ACVIC Centre d’Arts Contemporànies  aquest novembre. El centre d’art estrena dues exposicions el dissabte 19 de novembre: per una banda, “Podar”, que descobreix el món del collage a través dels ulls del dissenyador gràfic Albert Cano; i per l’altra un capítol més de la sèrie “Relats fotogràfics”, amb una imatge del fotoperiodista Toni Carrasco acompanyada d’un text de l’escriptor Carles Dachs. Ambdues exposicions es podran visitar fins al 30 de desembre.

L’exposició “Podar” fa una selecció dels collages que confecciona el creador Albert Cano combinant imatges trobades en la premsa i la publicitat. “La poda té com a objectiu un millor creixement. Si el que s’ha podat són imatges, el que creix, potser, és la nostra imaginació”, com comenta l’artista Anna Dot, encarregada d’elaborar el text del díptic sobre la mostra que forma part del cicle dedicat al disseny i la il·lustració. Un escrit fet “de diferents escenes imaginades que han crescut de les imatges que l’Albert ha podat”.

Per la seva banda, el cicle “Relats fotogràfics” arriba a la dissetena entrega amb una imatge del fotògraf Toni Carrasco presa a Berlín al 2007 i on es pot veure una noia reflexionant davant un dels trossos de mur que encara estan dempeus i al fons la torre de televisió de la ciutat. La imatge s’acompanya d’un poema de l’escriptor Carles Dachs.

Sobre Albert Cano
Albert Cano (Vic, 1968) és director d’art de l’estudi Eumo_dc. Paral·lelament ha desenvolupat una obra artística basada sobretot en el collage i la combinació d’imatges trobades en la premsa i la publicitat que obren vies cap a l’inconscient i la imaginació onírica. Treballs seus han estat exposats en galeries de Barcelona i Vic i han estat publicats en nombroses revistes. També és un dels editors del col·lectiu d’autoedició Adicciones porquesí.

Sobre Toni Carrasco i Duran
Als catorze anys i durant més de vint, Toni Carrasco (Vic, 1965) va col·laborar com a corresponsal de Centelles per al setmanari Ausona, de manera autodidacta. Soci fundador d’El Portal de Centelles, ha treballat en diverses redaccions de mitjans locals i comarcals i ha fet col·laboracions des d’Osona Sud per a La Vanguardia i TV3. Com a viatger incansable ha estat a més de 50 països. Actualment, com a fotoperiodista freelance, publica notícies culturals i gastronòmiques a Nació Digital i Més Osona per a les comarques de la Garrotxa, Lluçanès, Moianès, Bages, Ripollès i Osona.

Sobre Carles Dachs Clotet
Carles Dachs (Santa Eugènia de Berga, 1987) és un poeta llicenciat en Filologia Catalana per la UAB. Ha publicat els poemaris Suc de llum (Editorial Fonoll, 2010), A dalt més alt (Pagès Editors, 2015) i Vent a la mà (Edicions 62, 2021; Premi «Crítica Serra d’Or» 2022). Va ensenyar català a la Universitat Eötvös Loránd de Budapest entre el 2017 i el 2021.

Sobre ACVIC
ACVic Centre d’Arts Contemporànies és un equipament cultural públic on es promou la creació, investigació i producció de propostes vinculades a l’art contemporani. Impulsat per l’Ajuntament de Vic i el Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, i gestionat per H. Associació per a les Arts Contemporànies, el centre acull i interactua amb artistes i actors culturals, tant de l’entorn immediat com de fora, i fomenta la relació entre l’activitat educativa i el territori i la interacció social, creant situacions que possibilitin incorporar nous públics a les activitats artístiques. En la seva producció, també tracta d’incidir en elements controvertits de la realitat social obrint-se a una àmplia tipologia de creadors. Per altra banda, incentiva projectes de recerca que desenvolupen metodologies basades en hipòtesis de treball i la possibilitat de portar-los a terme en un àmbit més experimental.