Adrià Puntí i Jordi Herrera inauguren aquesta nit la 8a edició d’un renovat Gastromusical del Molí de l’Escala

En aquesta nova edició les activitats es concentren en sis dies consecutius i estan adreçades a un públic més ampli

El festival Gastromusical, que organitza el restaurant Molí de l’Escala, obre avui la 8a edició amb una proposta renovada i un nou format per a arribar a nous públics. Per primera vegada, les propostes es concentren en sis dies consecutius, des d’avui dimecres 30 de juliol fins al proper dilluns 4 d’agost. Els encarregats d’obrir aquesta primera nit de Gastromusical seran Jordi Herrera i Adrià Puntí. El cuiner portarà a l’Escala la seva particular visió culinària, que fusiona amb altres expressions culturals, i el músic presentarà el seu últim espectacle, Incompletament Puntí, després de 10 anys de silenci. En el Gastromusical, també treballaran a la cuina Jordi Jacas (Molí de l’Escala), Jean Luc Figueras (restaurant de l’Hotel Mercer de Barcelona) i Víctor Quintillà (Lluerna de Santa Coloma de Gramenet). Joan Colomo, Coque Malla i Jazz Machín posaran els acords per convertir cada nit en una vetllada única i especial. 

Després de set edicions, on la proposta girava al voltant de cinc sopars – concert que se celebraven al llarg d’un mes, el festival 2014 es concentra en sis dies consecutius i ofereix noves activitats, obrint-se a nous públics. 

El Gastromusical s’iniciarà avui dimecres 30 de juliol amb el sopar–concert que oferiran Jordi Herrera i Adrià Puntí. Gràcies a la seva inquietud artística, el cuiner ha establert diferents col·laboracions amb reconeguts artistes, presentant la seva visió culinària en diferents expressions culturals com l’escultura o el teatre. Jordi Herrera, que l’any 2007 va rebre una estrella Michelin, portarà al Molí la seva cuina d’arrels catalanes i mediterrànies. 

La nit començarà amb aperitius Emporium a càrrec del Molí de l’Escala, seguits del menú de Jordi Herrera. El cuiner presentarà uns plats inspirats en la música de Adrià Puntí i preparats des de la seva particular visió de la cuina. 

Després del sopar, serà el torn del concert d’Adrià Puntí. Considerat com el millor músic de la seva generació, qui va ser l’ànima del grup Umpah-pah tocarà cançons del seu últim espectacle, Incompletament Puntí, després de deu anys de silenci, però també composicions que han marcat la seva trajectòria. Una ocasió única per a veure a l’artista desbordant energia i creativitat damunt l’escenari. Adrià Puntí actuarà a l’Escala acompanyat de Lluis Costa (guitarra elèctrica), Pere Martínez (baix) i Dani Pujol (bateria i percussió). 

Demà, dijous 31 de juliol, s’estrenarà una de les noves propostes d’aquesta edició del Gastromusical, la Nit de les Estrelles. La proposta es planteja com una revetlla popular, una festa amb ball inclòs que tindrà com a protagonistes la cuina de Jordi Jacas i Joan Colomo, que reinventarà la radiofórmula. La gastronomia i la música serviran també per celebrar el 20è aniversari del Molí de l’Escala i Joan Colomo farà versions de la música d’aquests 20 anys del restaurant.