Aitana Sánchez- Gijón i Bibi Andersoon juntes a ?The Frost’ al Festival de Sitges 09

La peL'lícula està basada en un text de 1894 (El petit Eyolf D'H. Ibsen), tracta temes i planteja dubtes totalment actuals

The Frost és una rondalla per adults clarament inspirada en El Flautista D’Hammelin on la Vídua Rata, el personatge interpretat de forma magistral per la mítica actriu sueca Bibi Andersson, fa el paper del legendari flautista acompanyada D’un imponent Fermí Reixach (Mopsemand). Rita (Aitana Sánchez-Gijón) i Alfred (Trond Espem Seim) no han estimat mai el seu fill Eyolf i ara que és mort no podran posar-hi remei. El més difícil serà reconèixer el seu fracàs. The Frost s’estrena el proper 5 D’octubre al Sitges ?09 ? Festival Internacional de Cine Fantàstic de Catalunya i el 16 D’octubre a sales de tota Espanya.

Inexorablement i amb una força de voluntat terrible, Alfred i Rita es veuran obligats a posar-ho tot en tela de judici: la parella, la sexualitat, L’amor, la maternitat, les relacions amb els altres, en un tour-de-force interpretatiu de gran intensitat i energia entre una de las actrius espanyoles més internacionals i guanyadora, entre altre guardons, de la Concha de Plata del Festival de San Sebastián i L’ actor norueg dues vegades mereixedor del Premi Nacional de Cinema del seu país, els Premis Amanda.

Al seu costat, Asta (Eva Eklöf Mørkeset), germana D’Alfred, i Raül, germà de Rita (Tristán Ulloa), es veuran arrossegats per L’implacable procés de destrucció de la parella protagonista. Després de la mort accidental del seu únic fill Eyolf, Rita i Alfred tenen remordiments i s’aboquen a una lluita ferotge de destrucció mútua. El seu sentiment de culpa els obliga a reconèixer una veritat dolorosa: estaven tan obsessionats amb les seves petites necessitats egoïstes que es van oblidar D’estimar el seu fill.

Va ser L’any 1994, quan vivia a Londres i participava en un curs de postgraduat per a actors professionals a la Royal Academy of Dramatic Art, que el director de The Frost, Ferran Audí, va llegir per primera vegada L’obra El Petit Eyolf que el gran dramaturg norueg Henrik Ibsen va escriure el 1894. Uns anys més tard, cap al 1997, va viatjar a Noruega per primera vegada per dirigir teatre i va tenir L’oportunitat de tornar-hi per dirigir tres muntatges més. L’any 2006, quan Alta Realitat es va plantejar portar a terme el seu primer llargmetratge, els seus membres van decidir apostar per una versió lliure i moderna D’aquesta peça.

The Frost no és, de cap manera, un melodrama. No busca la compassió ni la pena de L’espectador. No pretén entendrir-lo ni amb la mort D’un nen D’11 anys ni amb la lluita sense treva dels adults. The Frost vol impressionar L’espectador mostrant-li com n?és de petita L’existència humana i com n?és de gran la capacitat de lluita de L’ànima, amb els pocs mitjans de què disposa. I és que L’obra planteja una sèrie de preguntes de rabiosa actualitat: Quin pare no ha sentit mai que dona i fill són una càrrega massa feixuga que l’aclaparen, que el priven de la seva llibertat’ Quina mare no ha sentit mai que els fills la fan envellir massa de pressa? Que l’amor  que el fill exigeix l’allunya de l’amor del marit’ Es lícit, doncs, no estimar el teu filL’ O fins i tot arribar a odiar-lo? Avorrir-lo fins a voler que desaparegui, que mori? I si el destí fés realitat aquest desig, de cop i volta, com ens sentiríem? De quina manera ens miraríem al miralL’ Seríem capaços d’admetre la veritat’ Com som, realment, si no hem estat capaços d’estimar allò que hauríem d’haver estimat per damunt de tot’

Etiquetes:
,