Akram Khan Company i el Ballet Nacional de la Xina

El 16 i 17 de setembre a la sala Mac del Mercat de les flors

Un diàleg entre cultures a partir de la col·laboració de dues extraordinàries companyies
Akram Khan cultiva L’art de L’encontre, a la recerca D’una identitat que traspassi totes les fronteres a partir D’una dansa energètica i plena D’històries personals que es tornen universals.
Aquesta obra, realitzada amb la formació de ballet clàssic més destacada de la Xina, suposa una continuació de L’afany de Khan per combinar diferents danses tradicionals amb L’objectiu de crear un vocabulari nou i original en aquest camp. A bahok, una paraula bengalí que significa ?portadors’, hi participen ballarins procedents de diferents cultures, tradicions i orígens (xinesos, coreans, indis, sud-africans i catalans), que com a tal, podrien semblar la versió actualitzada de la torre de Babel. Una comunitat que vol construir conjuntament un projecte utòpic, però parlant idiomes diferents, tant amb el cos com amb la llengua.
Akram Khan és un dels coreògrafs més prestigiosos de L’escena internacional actual i un dels ballarins més destacats de la seva generació, famós per les seves col·laboracions interculturals i interdisciplinàries i per desafiar les idees convencionals de les formes de dansa tradicionals. En altres anys, ha presentat a Barcelona el seu treball amb la companyia i les seves col·laboracions amb Sidi Larbi i Sylvie Guillem.
L’únic ballet nacional xinès, el Ballet Nacional de la Xina, fundat el 1959, ha atorgat al llarg dels darrers quaranta-cinc anys una gran importància a L’exploració i L’acumulació de coneixement sobre el ballet, raó per la qual actualment disposa ja D’un extens repertori i es pot lloar D’haver format amb èxit diverses generacions D’excel·lents artistes.

Etiquetes: