Al novembre elles es posen vaques

Dansa, taules rodones, música i teatre a la mostra de creadores escèniques, que encara la seva segona setmana

Després d’una setmana de feina, les creadores de Novembre Vaca comencen la segona setmana del festival amb noves propostes. “¿Te enrollarías con Woody Allen?” és el nou text de Laura Freijo i es presentarà a la Sala Mompou de la SGAE el dilluns 16 de novembre a les 19 h. La mateixa Laura dirigeix i interpreta, juntament amb Carme Poll, aquesta història d’una dramaturga que coneix una actriu a l’atur i la cosa es complica quan la dramaturga comença a escriure una obra inexistent per lligar-se l’actriu.
A Fabra i Coats, Gemma Julià i Rosa Nicolás rebran al públic en una especial oficina d’objectes perduts, on es convida a una jornada de portes obertes. “Inventari d’objectes perduts i altres” és una performance teatral, que trenca el codi escenari-públic, ja que és com una instal·lació en la que s’acull al públic (per tant la distancia és molt curta) i  que parteix dels objectes perduts per parlar del tema de la pèrdua d’una manera poètica i amb humor. L’obra dirigida per Teresa Urroz es presentarà del 19 al 22 de novembre a les 21h i a les 19 h el diumenge.
Tancarà la mostra Novembre Vaca’09 una creació multidisciplinar que resumeix la filosofia del festival. L’obra, de Susanna Barranco, porta per títol “L’amor no fa mal”. Una dona jove veu com la seva vida es transforma amb l’aparició dels maltractaments i la violència de gènere al seu entorn  familiar. Les funcions seran el 27 i el 28 de novembre a La Cuina de l’Espai Bonnemaison.
Durant tot el temps que duri la programació, al vestíbul de l’Espai Bonnemaison, el públic podrà gaudir mentre espera de la creació poètic-musical Loscantosteconmueven, un vídeo que juga amb la poesia i la musica de Mercedes Delclós i la imatge de Victòria Andrés.
El projecte Vaca
És una Associació de Creadores Escèniques que es va constituir el 1998 amb la voluntat d’aglutinar totes aquelles dones que intervenen de forma creativa en les arts escèniques i així portar a terme una tasca d’investigació i d’experimentació en l’àmbit de la creació. Totes les sòcies de Projecte Vaca són professionals en actiu en el panorama teatral català. Al llarg de l’any es realitzen diverses activitats on es segueixen potenciant la incidència de les creadores escèniques en tots els nivells del sector professional, sobretot en la creació. Una d’aquestes activitats és el festival “Novembre Vaca”.
Etiquetes:
,