Alba Casaramona amb Joan Berenguer, La companyia minimíssima, Game of Loops i Magalí Sare amb Sebastià Gris, finalistes del XII Concurs Sons de la Mediterrània

Actuaran a la final del 10 d'octubre a la Fira Mediterrània de Manresa

Redacció.- Alba Casaramona amb Joan Berenguer, La companyia minimíssima, Game of Loops i Magalí Sare amb Sebastià Gris són els quatre finalistes de la XII edició del Concurs Sons de la Mediterrània. La final, com sempre tindrà lloc a la Fira Mediterrània de Manresa, el proper 10 d’octubre (a la Taverna Cervesa Guineu, 22.30 h).
Alba Casaramona i Joan Berenguer
Alba Casaramona (veu i percussió) i Joan Berenguer (teclats, guitarra, veu, melòdica i percussions) exploren noves sonoritats a partir de la música popular que sovint reposa en fonoteques i cançoners oblidats. Cançons de treball o de guerra, romanços i altres tonades que condensen la força atàvica de la memòria oral i que són una font d’inspiració quasi infinita. Cançons on hi ressona el record, l’herència, el paisatge, la poesia, la fúria i la tendresa; i que el duo porta al present amb una mirada pròpia.
La companyia minimíssima
La companyia minimíssima és un projecte del multinstrumentista Gerard Díaz (veu, violí, acordió diatònic, shruti peti) que neix amb la intenció de treballar la música tradicional, les composicions pròpies i les múltiples possibilitats intermèdies en la difusa frontera de la música no escrita. Proposa un concert de més-que-petit format: un concert minimíssim, un sol músic amb diversos instruments. Melodies antigues i melodies noves, amb predilecció pels bordons i subratllant la pulsació amb els peus per buscar la creació d’entorns sonors favorables a la introspecció i a la poesia.
Game of Loops
Game of Loops és una formació que ha nascut a partir de la interacció de dos treballs finals de grau de l’ESMUC (Game of Loops, presentat enguany per Núria Conangla, i CelloHero, presentat el 2012 per Àlex Rodríguez). Amb la idea de trencar esquemes a l’hora d’interpretar música amb instruments d’arrel clàssica, com és en aquest cas el violoncel, la proposta de Game of Loops presenta temes propis i versions de grans èxits internacionals, interpretats per dos únics músics a partir de loops musicals elaborats, enregistrats en directe en un sistema de gravació complex i automatitzat.
Magalí Sare i Sebastià Gris
La cantant vallesana Magalí Sare i el guitarrista mallorquí Sebastià Gris van estudiar junts a Barcelona el Grau Superior de Música i això va fer que es coneguessin artísticament a fons i compartissin molts gustos musicals. Des del 2016 han anat actuant i confeccionant tot un repertori de cançons catalanes i músiques del món, jazz i fins i tot temes propis, amb espais per a la improvisació en el directe.
El Concurs Sons de la Mediterrània està convocat per la Fira Mediterrània de Manresa, el Centre Artesà Tradicionàrius i el Grup Enderrock, amb la col·laboració del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya i el suport de Catalunya Ràdio, l’Ajuntament del Vendrell, el festival PortalBlau de l’Escala, el Fimpt de Vilanova i la Geltrú i l’Ethno Catalonia de Banyoles. El certamen està obert als grups o solistes emergents amb propostes de folk i música d’arrel de la Mediterrània.
El guanyador del Concurs Sons obtindrà la gravació d’un disc en un estudi professional i la contractació al festival Tradicionàrius 2020, la Fira Mediterrània de Manresa 2020, el Circuit Folc 2020, el Festival Música a la Vila del Vendrell 2020, el Festival PortalBlau de l’Escala 2020, el FIMPT 2020 i l’Ethno Catalonia 2020.