Alba Serrano, amb "Follar normal", guanya el Premi de Literatura eròtica no convencional

La convocatòria ha rebut més de 300 originals, entre els quals s’ha escollit un relat guanyador i 11 finalistes més

Redacció.- La convocatòria ha rebut més de 300 originals, entre els quals s’ha escollit un relat guanyador i 11 finalistes més. Aquestes dotze peces literàries s’aplegaran en un recull de relats que, sota el nom Sexe fora de norma, Literatura eròtica feminista, Raig Verd publicarà el proper 15 de març.
“Des d’una perspectiva feminista, defugint els estereotips, oferim una literatura eròtica fora de norma però normal”, ha dit Laura Huerga, editora de Raig Verd, que ha passat a explicar el relat guanyador i els finalistes.
Huerga ha afegit que “el recull conté propostes tan diverses com diverses som les persones i les formes de viure i gaudir del sexe avui en dia” i que “els textos reflecteixen el nostre món, i en alguns fins i tot s’hi veu la presència de la Covid-19, el confinament i les mascaretes”.
El relat guanyador del premi de 1000 euros es titula “Follar normal”, el firma Alba Serrano Giménez i tracta la qüestió del consentiment en les relacions sexuals. El relat explica la història d’una dona que, tipa de relacions insatisfactòries, decideix fer sexe amb un home que acaba de conèixer. La condició que li posa és que res es doni per suposat en la relació i que tots dos preguntin a l’altre sobre allò que els agrada i el que no, i sobre el que volen fer.
A més del relat guanyador, Raig Verd també publicarà el proper 15 de març els 11 relats finalistes en el llibre SEXE FORA DE NORMA. Literatura eròtica feminista, que tracta erotismes molt diversos, des del sexe a la vellesa, les fantasies o els intercanvis de parella, entre molts d’altres.
“La literatura eròtica de gran consum no deixa de perpetuar el mateix model de sempre”, ha explicat Sílvia Catalán, directora de ForadeNorma, que ha dit que “nosaltres, amb la convocatòria del premi, hem volgut fer una proposta diferent”.
Per la seva banda, Joan López Rovira, membre del jurat, ha dit que “la indústria del porno és absolutament fal·locèntrica i no mostra el punt de vista femení”. I ha afegit: “Cal que la literatura convencional es desnormativitzi, però cal primer que la literatura eròtica mostri totes les opcions no normatives”.
Els 11 finalistes que acompanyen la guanyadora són:

 • “Els peus d’en Goliat”, de Francesc Ferrer Busquets, que explica diverses històries sexuals que passen simultàniament en una mateixa escala de veïns: la relació entre una noia i una persona transgènere; la relació entre un matrimoni d’ancians, el sexe entre dues dones i el sexe en solitari d’una persona que ha patit un accident i ha quedat tetraplègica.
 • “Tinderejar”, de Montserrat González Cardús, sobre una dona madura cansada del sexe tradicional que, a través de l’aplicació “tinder”, descobreix les possibilitats sexuals amb múltiples amants.
 • “Sand”, de Gala Rodríguez, un relat futurista que explica la història de Roberta, nascuda el 1986 però que, per culpa d’unes ulleres de realitat virtual defectuoses, va a parar al 2075. En aquest futur on viu ara, Roberta coneix Sand, un ésser amb qui inicia una relació.
 • “Les piles”, de Lluís Planellas Giner, un relat amb tocs d’humor sobre una persona que s’excita amb la presència policial i que acaba anant a la primera filera de les manifestacions com a pràctica habitual.
 • “Ben aviat és al paradís”, de Laura Sala Belda, sobre dos plaers molt relacionats: el sexe i el menjar.
 • “Lletròfila: una fantasia sexual”, d’Òscar Arenas Larios, que explica la fantasia que alimenta la protagonista, que es dona plaer excitada per l’excepcional prosa de la seva columnista de diari preferida.
 • “Cita amb l’amant”, de Manelic, explica la història de la Marta i el Joel, una parella que marxa de cap de setmana a un spa i coneix una altra parella, el Bruno i l’Eli, amb qui tenen relacions sexuals a quatre bandes.
 • “Tardes”, de Bel Olid, parla del desig d’una noia jove per una persona de qui desconeix la identitat i el gènere. El misteri, que mai es resoldrà, esdevé el motor d’aquest desig.
 • “Trobar el nord”, de Gemma Nafria, és la història de la Mirem. En un viatge, la noia coneix un home que, aparentment, li proposa sexe casual. A l’hora de la veritat, però, el sexe acaba sent només entre ella i la dona d’ell.
 • “Com estimar-te, Mar”, de Laura Tomàs Mora. Una història marinera amb trets fantàstics i plena de sensualitat que protagonitza una noia que és sorda i que s’excita amb la “Mar”.
 • “L’ermita”, de Maria Izquierdo, que parla de la Tere i el Lluís, una parella a qui els anys i la rutina havia anat passant factura però que redescobreix el desig i la sensualitat tenint relacions en una ermita.