Albert Llimós: “Tenim casos amb sis víctimes que no hem publicat, perquè el nas em diu que no és suficient”

El periodista ha recollit a "Intocables" els anys que porta investigant sobre assetjament, abusos sexuals i de poder

El periodista Albert Llimós ha publicat Intocables. Quan el poder es transforma en abús (La Campana). El llibre és el resultat de més de sis anys fent reportatges d’investigació sobre assetjament, abusos sexuals i de poder. En destaquen els casos de l’exmossèn de Vilobí d’Onyar, l’Aula de Teatre de Lleida (que va derivar en un documental d’Isabel Coixet anomenat El sostre groc), l’Institut del Teatre o el cas Benaiges. Al llarg d’aquests anys ha canviat la mirada del periodista, però també de la societat envers aquests temes.

En aquest llibre, el periodista és el fil conductor del relat. És la peça, a vegades invisible, a vegades palpable, que connecta cadascuna de les històries; algunes de les víctimes i es parlarà directament amb assetjadors.

L’autor

Albert Llimós (Torrefarrera, 1981) és llicenciat en Comunicació Audiovisual per la Universitat Pompeu Fabra de Barcelona i en periodisme per la Universitat Autònoma de Barcelona. Va començar com a periodista a la Cadena Ser, compaginant les tasques a la televisió local del grup Prisa, Localia, i la feina de periodista esportiu a Ràdio Barcelona. També ha col·laborat a RAC1, Betevé, i la MBC dels Emirats Àrabs. El 2013 aterra al diari Ara per cobrir la informació del Barça, i cinc anys després passa a liderar l’àrea d’investigació del diari, creada el 2018.

El 2009 va quedar finalista del Premi Sant Jordi de novel·la amb l’obra La dona que fugia de la boira, el seu primer llibre. El 2022 va publicar la seva segona novel·la, La noia del bar. La tardor de 2022 va rebre el premi Àlex Lliteras per la investigació sobre el Cas Benaiges, on va publicar les pràctiques abusives d’Albert Benaiges.

Etiquetes: